Latest News

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Πως άγνωστο κρυπτονόμισμα «εκτοξεύθηκε» 400% λόγω της μετονομασίας του Facebook


Το Mana, ένα ελάχιστα γνωστό κρυπτονόμισμα μέχρι πρόσφατα που χρησιμοποιείται για την αγοραπωλησία «εικονικής ιδιοκτησίας», σημείωσε ραγδαία άνοδο της αξίας του... το Σαββατοκύριακο λόγω της αλλαγής του ονόματος του Facebook.

 

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών αγγίζοντας τα 4,16 δολάρια το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap.

 

Πρόκειται για άνοδο της τάξης του 400% σε σχέση με πριν την ανακοίνωση της μετονομασίας του Facebook σε Metaverse. Μετά το ρεκόρ έπεσε και πάλι με την αξία του να διαμορφώνεται στα 3,16 δολάρια. 

 

Το Metaverse, σύμφωνα με την παρουσίαση του Ζάκερμπεργκ, θα αποτελεί ένα είδος κοινής εικονικής πραγματικότητας στην οποία πολλοί χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλά και με ψηφιακά αντικείμενα.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Mana καθώς χρησιμοποιείται για αγοραπωλησείες ψηφιακών ακινήτων θεωρείται ότι εντάσσεται στους ωφελημένους αυτής της νέας τεχνολογικής τάσης. Άλλα κρυπτονομίσματα που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες είδαν επίσης την αξία τους να ανεβαίνει σημαντικά.

 

Το Μana που κυκλοφόρησε το 2017, είναι το ψηφιακό νόμισμα της Decentraland, μιας αυτοαποκαλούμενης πλατφόρμας metaverse όπου οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν εικονικές ιδιοκτησίες, χρησιμοποιώντας ως βάση το blockchain του Ethereum που αποτελεί το δεύτερο σε αξία κρυπτονόμισμα του κόσμου πίσω από το Bitcoin.