Latest News

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Αποχώρησε πλοίο “φάντασμα” από τη Μύκονο -Ελεύθερο μετά από 22 μήνες το παλιό λιμάνι


Απελευθερώθηκε μετά από 22 μήνες το παλιό και ιστορικό λιμάνι της Χώρας Μυκόνου, καθώς  αναχώρησε χθες από το νησί το φορτηγό πλοίο EURIKA, το οποίο... αποτελούσε ένα πραγματικό βαρίδι αφού το είχαν υποχρεώσει σε αναγκαστική κατάληψη όλου του μήκους της προβλήτας. 

 Ένα φορτίο είχε γίνει αφορμή για δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε δύο εταιρείες κι έτσι «έδεσε» αναγκαστικά το παλιό φορτηγό μέσα στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου. Πέραν αυτού, κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή  επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ισπανική εταιρεία κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού πλοίου, το σκαρί παροπλίστηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και παρέμεινε για σχεδόν δύο χρόνια στο παλιό λιμάνι της Μυκόνου.

Τελικά η υπόθεση εκδικάσθηκε και το Πρωτοδικείο του Πειραιά άναψε το πράσινο φως για την απομάκρυνση του πλοίου η οποία έγινε την Τετάρτη. Έτσι, αποδεσμεύτηκε σημαντικός χώρος από το παλιό λιμάνι της Μυκόνου και αποκαταστάθηκε μια εικόνα η οποία δεν ήταν και η πιο ελκυστική για αισθητικούς λόγους.