Latest News

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Νιγηρία: Τουλάχιστον έξι νεκροί από την κατάρρευση ουρανοξύστη – Περίπου 100 οι αγνοούμενοι [ΒΙΝΤΕΟ]

 


Έξι άνθρωποι νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση υπό ανέγερση πολυώροφου κτιρίου στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας... το Λάγκος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της ομώνυμης πολιτείας, Ολουφέμι Όκε-Οσανιντόλουσυνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Το κτίριο κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως αγνοούνται κάπου εκατό εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του πολυτελούς κτιρίου 25 ορόφων· καταπλακώθηκαν από τεράστιο όγκο συντριμμιών.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου ο οικοδομικός κανονισμός παραβιάζεται συχνά.

Τον Οκτώβριο, ένα υπό κατασκευή κτίριο κατέρρευσε στο Ικόι, με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 10 να τραυματιστούν βαριά. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν ένα νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που σημειώθηκαν το 2014, 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά την κατάρρευση εξαώροφου κτιρίου στο οποίο κήρυττε ένας διάσημος Νιγηριανός τηλε-ευαγγελιστής, ο Τ.Β Τζόσουα.