Latest News

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Κανονικότητα για τους εμβολιασμένους: Τα «μέτρα ελευθερίας» που σχεδιάζει η κυβέρνηση


Σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες πως η επιστροφή στην κανονικότητα περνά από τον εμβολιασμό τους έναντι της Covid-19

 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας».


Πρόσθεσε πως «εκεί που είναι μεικτοί χώροι για την προστασία των ανθρώπων που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν και όχι τιμωρητικά, υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα».

 

Εξάλλου, όπως ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, χθες ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους «οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συνεπώς θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Κάποιος που εμβολιάζεται, φτάνει πιο κοντά σε μία φυσιολογική ζωή». 

 

Μεταξύ όσων επεξεργάζονται κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους ειδικούς, μία από τις προτάσεις είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19 ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.


Όπως αναφέρεται, εξετάζεται η επαναλειτουργία επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας ξανά, ακόμη και με τη δυνατότητα ζωντανής μουσικής και χορού, σε χώρους μόνο για εμβολιασμένους, σε μια προσπάθεια «επιβράβευσης» όσων επιλέγουν το δρόμο του εμβολίου, αλλά και προτροπής εκείνων που δεν τον έχουν «διαβεί» (ακόμα). 

 

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σήμερα και, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν αύριο

 

Σήμερα οριστικοποιείται και η απόφαση της κυβέρνησης για τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα, απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως αύριο.