Latest News

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Εισαγγελική έρευνα για τον ''τρελό'' νταή των ΜΑΤ


Aνδρας των ΜΑΤ σπάει με το κλομπ του την τζαμαρία καταστήματος και πετάει μια κοκκινόμαυρη σημαία μέσα. Από πίσω βρίσκονται πολίτες και τα θραύσματα τραυματίζουν ελαφρά στο χέρι ...μια γυναίκα.

Οταν οι παρευρισκόμενοι αντιδρούν, αρχίζει να φωνάζει «Ναι, είμαι τρελός». Για αυτές τις εικόνες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια την περασμένη Τρίτη διενεργείται ΕΔΕ και εισαγγελική έρευνα. Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει διατάξει τη διοικητική διερεύνηση τόσο των συγκεκριμένων εικόνων που αναπαράγονται στο Διαδίκτυο, αλλά και των καταγγελιών γυναίκας βουλευτή και ενός δικηγόρου για εκτεταμένη αστυνομική βία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη βρέθηκε την Τετάρτη στη ΓΑΔΑ, ζητώντας εξηγήσεις από την Αστυνομία. Οπως κατήγγειλε, άνδρας των ΜΑΤ τη χτύπησε με αγκωνιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα Προπύλαια την περασμένη Δευτέρα για τον 20χρονο νεκρό στο Πέραμα. Σε καταγγελίες για αστυνομική βία προχώρησε και ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Σόλωνος την περασμένη Τρίτη, μετά από πορεία κατά της λήψης DNA.

Το βίντεο που αποτυπώνει τον αστυνομικό να σπάει την τζαμαρία υποβλήθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέθεσε σε εισαγγελέα ποινικής δίωξης.