Latest News

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Πέτρος Παπαϊωάννου: Πέθανε ο «βασιλιάς της νύχτας» των 80s, ιδιοκτήτης της θρυλικής ντίσκο Pieros

 


Ο «βασιλιάς της νύχτας» των 80s Πέτρος Παπαϊωάννου, γνωστός ως «Πιέρο», πέθανε σε ηλικία... 76 ετών. 

 

Ήταν ιδιοκτήτης της θρυλικής ντίσκο «Pieros» στη Λασσάνη, στη Θεσσαλονίκη. Τοn θάνατο του επιβεβαίωσαν η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το typosthes.gr.

 

Tη δεκαετία του 1980 ήταν γνωστός στην νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας ως ιδιοκτήτης χώρων διασκέδασης αλλά και ως dj. Στον Πιέρο, ανήκε και η Luxemburg πίσω από το Ποσειδώνιο και το Tiffany’s στην Ικτίνου. Στις αρχές της δεκαετίας του 80', η ντίσκο Pieros είχε μεταφερθεί στον πρώην κινηματογράφο Ιφιγένεια, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Αριστοτέλους.

 

Από τον Αύγουστο του 2019 αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα με την όραση του - σχεδόν ολική τύφλωση - και για μία περίοδο είχε μείνει μόνος του σε κακές συνθήκες σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτιο εκείνου του έτους, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια και μετά την κινητοποίηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας βρήκε νέα στέγη και την απαραίτητη φροντίδα.

 

Κατόπιν δικής του επιθυμίας και χάρη στη συμβολή των οικείων του, την φροντίδα του είχε αναλάβει το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΠΚΜ «Ο Άγιος Παντελεήμων» από τον Απρίλιο του 2021.

 

«Όλους αυτούς τους μήνες ο Πέτρος Παπαϊωάννου απολάμβανε τη φροντίδα, τη νοσηλεία και την αγάπη των εργαζομένων και ήταν ευτυχής που διαβιούσε σε ένα νέο περιβάλλον στοργής και συντροφικής κοινωνικότητας.»

 

 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 31 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων.