Latest News

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Οι πρώτοι 2,5 εκατ. νεκροί πέθαναν σε ένα έτος, τα επόμενα 2,5 εκατ. σε λιγότερο από 8 μήνες


Ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια οι θάνατοι σε όλο τον κόσμο που συνδέονται με την νόσο COVID-19 του κορωνοϊού.... σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. 

 

Ενώ οι ανεμβολίαστοι θεωρούνται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στην επιθετική παραλλαγή Δέλτα, περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους στον πλανήτη δεν έχουν κάνει ακόμα ούτε μία δόση κάποιου εμβολίου κατά του κορωνιοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data.

 

Και ενώ χρειάστηκε λίγο περισσότερο από ένα έτος για να καταμετρηθούν οι πρώτοι 2,5 εκατομμύρια θάνατοι, τα επόμενα 2,5 εκατομμύρια καταγράφηκαν σε λιγότερο από 8 μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters.

 

Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους που καταγράφονται  κάθε βδομάδα παγκοσμίως, σημειώνονται στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Ινδία.

 

Παγκοσμίως 8.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, την τελευταία εβδομάδα, περίπου πέντε θάνατοι το λεπτό. Παγκοσμίως, το ποσοστό των θανάτων έχει επιβραδυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την COVID-19, ότι ο απολογισμός της πανδημίας μπορεί να είναι δύο έως τρεις φορές υψηλότερος.