Latest News

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Μπάιντεν προς ανεμβολίαστους: «Η υπομονή μας εξαντλείται»- Ανακοίνωσε μέτρα για υποχρεωτικό εμβολιασμό


 Ο Τζο Μπάιντεν 
ανακοίνωσε νέα μέτρα για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, που «αγγίζουν» 100 εκατομμύρια εργαζόμενους στις ΗΠΑ, περίπου τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού ...της χώρας. 

 

Στο πιο αυστηρό μήνυμά του έως τώρα για το ζήτημα, ο Αμερικανός πρόεδρος στράφηκε ενάντια στους δεκάδες εκατομμύρια πολίτες της χώρας που δεν έχουν κάνει έως τώρα το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Έως τώρα, περίπου το 62% των Αμερικανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

 

«Μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα για τον κορωνοϊό και θα το κάνουμε. Θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά και θα πάρει λίγο χρόνο. Πολλοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι με τους σχεδόν 80 εκατ. Αμερικανούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, παρότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και δωρεάν», είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενους στους πολίτες από τον Λευκό Οίκο. 

 

«Το μήνυμά μου προς τους ανεμβολίαστους Αμερικανούς είναι αυτό: Τι άλλο περιμένετε; Τι άλλο πρέπει να δείτε; Κάναμε τους εμβολιασμούς δωρεάν, ασφαλείς και πρακτικούς», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

 

«Έχουμε κάνει υπομονή. Αλλά η υπομονή μας εξαντλείται και η άρνησή σας έχει κοστίσει σε όλους μας. Οπότε, σας παρακαλώ, κάντε το σωστό», συνέχισε.


Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει σχέδιο που θα απαιτεί από όλες οι επιχειρήσεις με πάνω από 100 εργαζόμενους να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους έχουν εμβολιαστεί ή κάνουν τεστ κάθε εβδομάδα

 

Αυτό θα επηρεάσει πάνω από 80 εκατομμύρια εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Οι εταιρείες που δεν θα συμμορφωθούν μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπες με πρόστιμο έως 14.000 δολάρια για κάθε παράβαση

 

«Θα προστατεύσουμε τους εμβολιασμένους εργαζομένους από τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους. Θα μειώσουμε τη διασπορά του κορωνοϊού αυξάνοντας το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που είναι εμβολιασμένους σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα», τόνισε ο Μπάιντεν. 

 

Επίσης, η Αμερικανική κυβέρνηση θα απαιτήσει από όλους όσοι απασχολούνται σε δομές υγείας να εμβολιαστούν, κάτι που αφορά πάνω από 17 εκατομμύρια εργαζομένους. Ο Μπάιντεν έχει υπογράψει εκτελεστικές εντολές που απαιτούν τον εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως και των υπαλλήλων εργολάβων που συνεργάζονται με τη διοίκηση. 

 

Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους αθλητικούς και συναυλιακούς χώρους να απαιτούν να είναι εμβολιασμένοι ή να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού όσοι προσέρχονται. 

 

Επιπλέον, επέπληξε τους ταξιδιώτες που αγνοούν τους κανόνες για τη χρήση μάσκας. «Το πρόστιμο θα διπλασιαστεί για τους ταξιδιώτες που αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Αν παραβιάζετε τους κανόνες, ετοιμαστείτε να πληρώσετε. Και δείξτε λίγο σεβασμό», τόνισε. 

 

Τέλος, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους κυβερνήτες να απαιτήσουν τον εμβολιασμό όσων εργάζονται σε σχολεία. Μέχρι στιγμής, εννέα πολιτείες έχουν θεσπίσει αυτό το μέτρο.