Latest News

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Σκάρλετ Γιόχανσον: Επιμένει να φτάσει στα δικαστήρια με την Disney για την ταινία «Black Widow»

Η Disney θέλει η αγωγή της Σκάρλετ Γιόχανσον, που έχει υποβληθεί εναντίον της για την ταινία Black Widow, να διευθετηθεί με νομική διαμεσολάβηση, αλλά ο δικηγόρος της... αρνείται.

 

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση στο Λος Άντζελες την Παρασκευή για να μεταφέρει την αγωγή σε ιδιωτική διαμεσολάβηση στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο, η διαμεσολάβηση είναι μια «ιδιωτική διαδικασία όπου τα δύο  μέρη συμφωνούν ότι ένα ή περισσότερα άτομα μπορούν να λάβουν απόφαση σχετικά με τη διαφορά αφού λάβουν στοιχεία και ακούσουν τα επιχειρήματα».

 

Τον περασμένο μήνα, η πρωταγωνίστρια του Black Widow μήνυσε τη Disney για την κυκλοφορία της ταινίας Marvel, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία παραβίασε το συμβόλαιό της με την ταυτόχρονη κυκλοφορία του τρέιλερ της ταινίας σε σινεμά και στην πλατφόρμα Disney+ Premier .

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Variety, ο δικηγόρος Ντάνιελ Πετροτσέλι υποστήριξε ότι η Disney τήρησε την υποχρέωσή της να δώσει στην ταινία μια «ευρεία κινηματογραφική» κυκλοφορία, αλλά σημείωσε ότι τίποτα στο συμβόλαιό, δεν όριζε ότι η κυκλοφορία της ταινίας Θα είναι αποκλειστικά για τους κινηματογράφους.

 

Ο δικηγόρος του Γιόχανσον, Τζον Μπερλίνσκι, απάντησε στην Disney, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία «προσπαθεί να κρύψει το παράπτωμά της».

 

«Αφού απάντησε αρχικά σε αυτή τη δίκη με μια μισογυνιστική επίθεση εναντίον της Σκάρλετ Γιόχανσον, η Disney τώρα, αναμενόμενα, προσπαθεί να κρύψει το παράπτωμά της σε μια εμπιστευτική διαδικασία νομικής διαμεσολάβησης», δήλωσε ο Μπερλίνσκι.

 

«Γιατί η Disney φοβάται να μην ασκήσει δημόσια αγωγή σε αυτήν την υπόθεση; Επειδή γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις της Marvel να δώσει στην ταινία Black Widow μια «τυπική κινηματογραφική κυκλοφορία» όπως και οι άλλες ταινίες της «είχαν να κάνουν με την εγγύηση ότι η Disney δεν θα κανιβαλίσει τις εισπράξεις προκειμένου να ενισχύσει τις συνδρομές της Disney+ Premier.

 

»Ωστόσο, αυτό ακριβώς συνέβη - και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα συντριπτικά στοιχεία που το αποδεικνύουν» πρόσθεσε.

 

Το ET επιβεβαίωσε τον Ιούλιο ότι η Γιόχανσον μήνυσε τη Disney για σκόπιμη παρέμβαση στις συμβατικές σχέσεις και για πρόκληση παράβασης του συμβολαίου. Ζητά επίσης τη διεξαγωγή δίκης με ενόρκους.

 

Η Γιόχανσον ισχυρίζεται στα έγγραφα, που υποβλήθηκαν στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες στα τέλη του περασμένου μήνα, ότι η ταυτόχρονη κυκλοφορία του Black Widow στους κινηματογράφους και στο Disney+ ήταν παραβίαση του συμβολαίου της.

 

Η ηθοποιός, σύμφωνα με την αγωγή, ισχυρίζεται ότι συμφώνησε ότι η αποζημίωσή της για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Black Widow θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό σε εισπράξεις από την ταινία και συμφώνησε σε μια κινηματογραφική κυκλοφορία αποκλειστικά για τα σινεμά, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αμοιβή της.

 

Η Γιόχανσον ισχυρίζεται ακόμη, ότι η Disney παραβίασε τη δέσμευσή της κυκλοφορώντας το τρέιλερ του Black Widow στο Disney+ στις 9 Ιουλίου 2021, την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους.

 

«Δεν υπάρχει καμία αξία σε αυτούς ισχυρισμούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Walt Disney Company σε δήλωσή του στο ET.

 

«Η αγωγή είναι ιδιαίτερα θλιβερή και στενάχωρη λόγω της επιπόλαιης αδιαφορίας της για τις φρικτές και παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19. Η Disney συμμορφώθηκε πλήρως με το συμβόλαιο της κ. Γιόχανσον και επιπλέον, η κυκλοφορία του Black Widow στο Disney+ με την Premier Access έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της να κερδίζει επιπλέον αποζημίωση πέραν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει μέχρι σήμερα».

 

Ο Μπερλίνσκι κοινοποίησε επίσης μια δήλωση στο ET εκείνη την εποχή, γράφοντας πως «Δεν είναι μυστικό ότι η Disney κυκλοφορεί ταινίες όπως το Black Widow απευθείας στο Disney+ για να αυξήσει τους συνδρομητές και έτσι να αυξήσει την τιμή των μετοχών της εταιρείας-και ότι κρύβεται πίσω από τον COVID-19 ως πρόσχημα για να το πράξει».

 

«Αλλά αγνοώντας τα συμβόλαια των καλλιτεχνών που είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία των ταινιών της με την προώθηση αυτής της κοντόφθαλμης στρατηγικής, παραβιάζονται τα δικαιώματά τους και ανυπομονούμε να το αποδείξουμε στο δικαστήριο», συνέχισε η ανακοίνωση.

 

«Αυτή σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία περίπτωση όπου ένα ταλέντο του Χόλιγουντ αντιστέκεται στη Disney και καθιστά σαφές πώς, ό, τι και αν προβάλλει η εταιρεία, έχει νομική υποχρέωση να τηρεί τα συμβόλαιά της».

 

Ο επικεφαλής της Disney, Μπομπ Τσάπεκ, υπερασπίστηκε αργότερα το μοντέλο διανομής των ταινιών της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας με επενδυτές και αναλυτές κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπου μίλησε για τα διπλά σχέδια διανομής της Disney, τα οποία περιλαμβάνουν την κυκλοφορία ταινιών στις αίθουσες και στο Disney+ ταυτόχρονα ή σχεδόν την ίδια εποχή.

 

Ο Τσάπεκ δεν ανέφερε το όνομα της Γιόχανσον ή της ταινίας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.