Latest News

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

 


Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων, βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των πάνω από 100.000 υποψηφίων και των οικογενειών τους.

ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι βαθμολογίες που θα αναρτηθουν μετά τις 13.00, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Οι υποψήφιοι μπαίνοντας στην εφαρμογή, θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

γραπτό μήνυμα

Φέτος όσοι υποψήφιοι το έχουν αιτηθεί, λαμβάνουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι, που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί. Σημειώνεται, ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων, σύμφωνα με το υπουργείο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415.


Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, φέτος και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος στις βάσεις σε τρία από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία. Δεν αποκλείεται ακόμα οι βάσεις εισαγωγής να «εκτοξευθούν» σε ορισμένα Τμήματα.

Ωστόσο, σήμερα και μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και σαφώς καλύτερες εκτιμήσεις για την διαμόρφωση των βάσεων, αφού οι επιδόσεις των μαθητών θα παίξουν ρόλο και στην μετέπειτα συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους δελτίου.