Latest News

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Καλά για ποιο περιβάλλον γιορτάζουν στον Πειραιά

 

Αλήθεια, για ποιο περιβάλλον γιορτάζουν στον Δήμο Πειραιά;"
Δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα, άλλος δήμος στο Λεκανοπέδιο με 1,5 τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο! Υπάρχει μόνο ο Πειραιάς, η πόλη μας. Πέντε φορές κάτω από το εθνικό όριο, στο μισό της Αθήνας. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό, ούτε για τους δημάρχους που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα.

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει ο επικεφαλής του συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους", Nίκος Μπελαβίλας, ο οποίος συμπληρώνει:
"Δεν ξεχνάμε ότι το 2015-2019 έγινε μία τεράστια προσπάθεια,  όχι από τη σημερινή δημοτική αρχή. Η τότε κυβέρνηση και η τότε περιφερειακή αρχή, ανταποκρινόμενες σε ένα στιβαρό κίνημα πολιτών, δημιούργησαν μας τα μεγάλα πάρκα των Λιπασμάτων και το πάρκο του Φαληρικού Όρμου. Αυτά που οι παλιότερες κυβερνήσεις ήθελαν να κτίσουν! Το πρώτο, τα Λιπάσματα το απολαμβάνουν χιλιάδες, το δεύτερο του Φαλήρου το σταμάτησε στη μέση ο νυν περιφερειάρχης.


Τα ρεκόρ δεν τελειώνουν εδώ: Το κυκλοφοριακό είναι ανεπίλυτο ενώ η δημοτική αρχή συμπληρώνει πλέον το έβδομο έτος της. Το μετρό αναμένεται χρόνια τώρα και το τραμ επίσης. Ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας βαρύνει την πόλη με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα και κανένα όφελος. Το ίδιο και οι ανεξέλεγκτες βιομηχανίες αλλά και τα φουγάρα των πλοίων. Το Κερατσίνι και το Ικόνιο υποφέρουν από τη ρύπανση, το Πέραμα κινδυνεύει όπως πάντα από ολοκαύτωμα λόγω των καζανιών του και η Σαλαμίνα βιάζεται από τα διαλυτήρια.

Αυτός ο Πειραιάς, δεν «γιορτάζει» το περιβάλλον αλλά μάχεται. Επειδή είμαστε πολύ παλιοί ώστε να γνωρίζουμε τους ενόχους αλλά και πολύ νέοι για να κάνουμε πίσω, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος. Για περισσότερα μητροπολιτικά πάρκα πρασίνου, για πολλά μικρά δημόσια πάρκα στις γειτονιές, για λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα μέσα σταθερής τροχιάς, για πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, για σκληρό περιβαλλοντικό έλεγχο της Cosco και των εταιρειών που ρυπαίνουν τον αέρα και τη θάλασσα, για να φύγουν επιτέλους τα καζάνια του Περάματος και τα διαλυτήρια του Τύμβου των Σαλαμινομάχων, για να μην ξαναγίνει το Σχιστό η χωματερή της Αττικής.

Από το 1998, που είμαστε παρόντες και παρούσες στην πειραϊκή αυτοδιοίκηση, πετύχαμε πολλά. Είμαστε σε θέση, έχουμε το όραμα, τη γνώση και τη βούληση για να πετύχουμε και τα υπόλοιπα. Να φέρουμε την περιβαλλοντική δικαιοσύνη στον Πειραιά".