Latest News

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Υποχρεωτική στα πλοία η (ηλεκτρονική) δήλωση υγείας – Τι είναι, πώς τη συμπληρώνετε


Δήλωση για την κατάσταση της υγείας τους πρέπει να φέρουν οι επιβάτες των πλοίων, προκειμένου να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους...

Από την Παρασκευή η δήλωση είναι διαθέσιμη και online στη διεύθυνση https://sea.travel.gov.gr/#/, με τους επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα είτε να συμπληρώσουν χειρόγραφη δήλωση είτε μέσω διαδικτύου. Στην τελευταία περίπτωση, μπορούν είτε να την εκτυπώσουν είτε να την επιδείξουν στο προσωπικό του πλοίου μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ή του τάμπλετ.

Στη Δήλωση Υγείας οι επιβάτες συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία που αναφέρουν εάν κάποιος έχει κάνει τις τελευταίες 72ώρες μοριακό εργαστηριακό έλεγχο (PCR) για COVID-19, εάν έχει κάνει την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα έλεγχο για COVID-19 με ταχύ αντιγονικό τεστ (rapid test) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (selftest), εάν έχει εμβολιαστεί με όλες τις απαραίτητες δόσεις για τον COVID-19, ενώ αναγράφονται τα στοιχεία του ατόμου που ταξιδεύει.

Σημειώνεται ότι η υποβολή της Δήλωσης Υγείας θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή και σε έντυπη μορφή για εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν διευκολύνονται στην έκδοση της ηλεκτρονικής. Επίσης θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι το εν λόγω πιστοποιητικό πρέπει να συμπληρώνεται εντός 24 ωρών πριν από το εκάστοτε ταξίδι με πλοίο.