Latest News

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Ληστεία «μαμούθ» σε έπαυλη μεγιστάναστην Κρήτη- «Άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ»!


Κινηματογραφική ληστεία «μαμούθ» σε έπαυλη Ρώσου μεγιστάνα, στην Κρήτη...ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

 

Την καταγγελία έκανε η 55χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια της κατοικίας, που βρίσκεται σε οικοδομικό συγκρότημα, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. 

 

Η 55χρονη είναι σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια και η βίλα τού ανήκει.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 55χρονη, που τους καλοκαιρινούς μήνες ζει στην Κρήτη, υποστηρίζει πως όταν έφτασε στο νησί διαπίστωσε ότι έλειπαν από το χρηματοκιβώτιο χρήματα, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει το ακριβές ποσό αλλά είπε ότι ξεπερνάει κατά πολύ τις 800.000 ευρώ.

 

Οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο, ερευνούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση και εξετάζουν όλα τα σενάρια προκειμένου να εξακριβώσουν τι πραγματικά έχει συμβεί, καθώς έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως ενώ η ιδιοκτήτρια απουσίαζε στο εξωτερικό τόσους μήνες, στο σπίτι υπήρχαν τόσα χρήματα


«Βρήκαν το κλειδί σε γλάστρα», λένε η 55χρονη και ο σύντροφός της

 

Ο Ρώσος μεγιστάνας έφυγε από τη ζωή πριν πέντε χρόνια και η γυναίκα δεν είχε έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα, όπως λέει, να μην γνωρίζει πότε έγινε η κλοπή, ενώ δεν βρέθηκαν επίσης ίχνη παραβίασης στο σπίτι.

 

Η 55χρονη και ο σύντροφός της υποστηρίζουν ότι οι δράστες φαίνεται να μπήκαν στο σπίτι με κλειδί που υπήρχε σε γλάστρα και το ίδιο συνέβη και με το χρηματοκιβώτιο, καθώς οι δράστες φαίνεται να βρήκαν το κλειδί χωρίς να χρειαστεί να αναστατώσουν το σπίτι και άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο για να το αδειάσουν.

 

Οι αρχές έχουν ερευνήσει ενδελεχώς τους χώρους του σπιτιού για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ η αναζήτηση βίντεο από το φυλάκιο του οικισμού, τις γειτονικές κατοικίες και την παραλία του οικισμού φαίνεται άκαρπη, καθώς δεν μπορεί κανείς να προσδιορίσει πότε έγινε η καταγγελλόμενη κλοπή.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι η 55χρονη κατά τη διάρκεια της προανάκρισης κλήθηκε να απαντήσει στο πώς τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν αρχικά στο σπίτι και ποια ήταν η προέλευσή τους.