Latest News

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.- Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών

 


Σε παρόμοιες ληστείες που έχουν διαπραχθεί την τελευταία πενταετία στρέφονται οι αστυνομικοί που ερευνούν το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την ...20χρονη μητέρα.

 

Αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν θεωρούν πιθανό οι δράστες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση, ενώ διευκρίνισαν ότι η οικογένεια δεν απασχολούσε οικιακή βοηθό.

 

«Δεν προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ότι στο σπίτι της οικογένειας υπήρχε κρυμμένο σημαντικό χρηματικό ποσό. Θεωρούμε πιθανότερο ότι κάποιες ώρες ή και μέρες πριν από τη ληστεία κατόπτευσαν τα σπίτια της περιοχής και επέλεξαν το συγκεκριμένο θεωρώντας ότι εκεί θα έβρισκαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας», δήλωσε στην «Καθημερινή» αξιωματικός της Ασφάλειας.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο θάνατος της 20χρονης μητέρας επήλθε από ασφυξία που της προκάλεσαν οι δράστες. Πιθανολογείται ότι στην προσπάθειά τους να την κάνουν να σταματήσει να φωνάζει της έκλεισαν το στόμα της και τη μύτη με ύφασμα, πιθανόν την μπλούζα της.

 


Στην κατάθεσή του ο 32χρονος σύζυγός της περιέγραψε ότι άκουγε την άτυχη νεαρή γυναίκα να προσπαθεί να φωνάξει με «πνιχτή φωνή», μέχρι που σίγησε. «Σίγουρα ασκήθηκε βία σε βάρος της, ωστόσο στο σώμα της δεν υπήρχαν εξωτερικά ίχνη κακώσεων», ανέφερε αστυνομική πηγή που επικαλείται η «Καθημερινή».

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, υπολογίζεται ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα. Αν και ο 32χρονος πιλότος τους αποκάλυψε γρήγορα πού είχε κρυμμένα τα χρήματα, εκείνοι σκότωσαν την 20χρονη σύζυγό του δίπλα στο μόλις 11 μηνών παιδί του ζευγαριού και συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι. Ο 32χρονος κατάφερε, δεμένος, να καλέσει την Άμεση Δράση στις 06:20.

 

Πού στρέφονται οι έρευνες

 

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες ληστές, που είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης και έχουν πραγματοποιήσει ληστείες παρόμοιας αγριότητας στο παρελθόν, όπως εκείνη που έγινε στο Χαλάνδρι τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

Συγκεκριμένα, έχουν ανασύρει «κατάλογο» με δεκάδες ληστείες της τελευταίας πενταετίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη στα Γλυκά Νερά που κατέληξε στη δολοφονία της 20χρονης.

 

Οι αστυνομικοί αναζητούν ομοιότητες στη μεθοδολογία και εξετάζουν αν οι δράστες αυτών των ληστειών είχαν συλληφθεί και αν είναι ακόμη στη φυλακή. Επιπλέον, εξετάζουν αν στις ανεξιχνίαστες ληστείες είχε εντοπιστεί γενετικό υλικό και αποτυπώματα, που θα μπορούν να αντιπαραβληθούν με εκείνα που μπορεί να προκύψουν από την έρευνα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

 

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει 300 ποινικοί με «βαρύ» παρελθόν, κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα, ληστές που έχουν βασανίσει ιδιοκτήτες σπιτιών και συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης.


Διέφυγαν από την Αττική Οδό

 

Εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν από την Αττική Οδό, καθώς είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτή από το σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Το συγκεκριμένο modus operandi παραπέμπει σε αυτό ομάδων ληστών με έδρα τη δυτική Αττική, που «χτυπούν» σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου που είναι κοντά στις εξόδους της Αττικής Οδού, μέσω της οποίας επιστρέφουν στην έδρα τους. 


Στο σπίτι του ζευγαριού έγινε εξονυχιστική έρευνα για DNA και αποτυπώματα. Επίσης, εξετάζονται τα ρούχα του ζευγαριού, όπως και σχοινιά και ταινίες που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι λόγω του γεγονότος ότι παρέμειναν για πολλή ώρα στο χώρο θα έχουν κάνει λάθη που θα μπορούσαν να προδώσουν την ταυτότητά τους.

 

Παράλληλα, αστυνομικοί σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας σε γειτονικά σπίτια και επιχειρήσεις, όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που έφτασαν και διέφυγαν οι δράστες, αλλά και από προηγούμενες ημέρες, καθώς εκτιμούν ότι προηγήθηκε ολιγοήμερη παρακολούθηση του σπιτιού και των κινήσεων της οικογένειας.

 

Επίσης, οι αξιωματικοί έκαναν μια αναπαράσταση μέσα στα αστυνομικά γραφεία, με βάση τις περιγραφές του 32χρουνου, προκειμένου να έχουν λεπτομέρειες για τη μεθοδολογία των δραστών, όπως και για το πώς κατάφερε να επικοινωνήσει με την αστυνομία. Δεν αποκλείεται να γίνει κανονική αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης επικηρύχθηκαν και προσφέρεται αμοιβή 300.000 ευρώ σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους. Έπειτα από αυτή την κίνηση, έχουν γίνει 15 καταθέσεις μαρτύρων.