Latest News

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πρίγκιπας Χάρι: «Έφυγα για να σπάσω τον κύκλο του πόνου»- Νέες αιχμές για τον Κάρολο


 Ο πρίγκιπας Χάρι άφησε νέες αιχμές για τον πατέρα του, δηλώνοντας ότι εγκατέλειψε το Λονδίνο προκειμένου ...να σπάσει τον κύκλο του «πόνου και της οδύνης» στη βασιλική οικογένεια.

 

Μιλώντας στο podcast του Νταξ Σέπαρντ- σε δηλώσεις που πιθανόν να επιδεινώσουν τη ζημιά που προκάλεσε η συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ στις σχέσεις με την οικογένειά του- ο Χάρι άφησε να εννοηθεί ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας πήγαζαν από την ανατροφή του πρίγκιπα Καρόλου.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρίγκιπας Χάρι συνέκρινε τη ζωή εντός της βασιλικής οικογένειας με «έναν συνδυασμό του The Truman Show και του να είσαι σε ζωολογικό κήπο» και παραδέχθηκε ότι για πρώτη φορά ένιωσε την επιθυμία να φύγει από τη βασιλική οικογένεια όταν ήταν περίπου 20 ετών.

 

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατηγορούμε οποιονδήποτε, αλλά σίγουρα σε ό,τι αφορά την ανατροφή, έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή οδύνης, εξαιτίας του πόνου και της οδύνης που ίσως ο πατέρας μου ή οι γονείς μου βίωσαν. Θα σιγουρευτώ ότι θα σπάσω αυτό τον κύκλο, για να μην το κληροδοτήσω», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

 

Ως γονείς, συνέχισε, θα έπρεπε «να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να πούμε “Αυτό που συνέβη σε εσένα θα σιγουρευτώ ότι δεν θα συμβεί σε εσένα”».

 

Αναφερόμενος στον πατέρα του, είπε: «Ποτέ δεν το είδα, ποτέ δεν το ήξερα και ξαφνικά άρχισα να ενώνω τα κομμάτια. “ΟΚ, οπότε εδώ πήγε σχολείο, αυτό συνέβη, το ξέρω αυτό για τη ζωή του”. Επίσης ξέρω ότι αυτό συνδέεται με τους γονείς του, οπότε αυτό σημαίνει ότι μου φέρθηκε με τον τρόπο που του φέρθηκαν. Πώς μπορώ, λοιπόν, να το αλλάξω αυτό για τα δικά μου παιδιά;».

 

Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε πως το σχέδιό του δεν ήταν να εγκατασταθούν οικογενειακώς στις ΗΠΑ. «Αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να βάλεις πάνω από όλα την οικογένειά σου και την ψυχική υγεία σου», συμπλήρωσε.

 

«Δεν θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά»

 

Η πρώτη φορά που ήθελε να αποχωρήσει από τη βασιλική οικογένεια ήταν περίπου στα 20 ετών. Όταν ρωτήθηκε αν ένιωθε ότι ήταν σε ένα κλουβί εκτελώντας τα βασιλικά καθήκοντά του, απάντησε:

 

«Είναι η δουλειά, σωστά; Χαμογέλα και άντεξέ το. Συνέχισε τη δουλειά. Ήμουν περίπου 20 ετών και σκεφτόμουν “Δεν θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά, δεν θέλω να βρίσκομαι εδώ. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Κοίτα τι έκανε αυτό στη μαμά μου, πώς θα καταφέρω ποτέ να τακτοποιηθώ και να αποκτήσω σύζυγο και οικογένεια όταν ξέρω ότι αυτό θα συμβεί ξανά;"».

 

Ο δούκας του Σάσεξ πρόσθεσε ότι έχει δει το παρασκήνιο, το επιχειρηματικό μοντέλο και «πώς λειτουργεί το όλο πράγμα και δεν θέλω να είμαι κομμάτι του».

 

Αποφάσισε να κάνει ψυχοθεραπεία έπειτα από συζήτηση με την Μέγκαν Μαρκλ, η οποία- δήλωσε εκείνος- μπορούσε να καταλάβει «ότι πονούσα, ότι υπήρχαν κάποια πράγματα έξω από τον έλεγχό μου, που με θύμωναν, που έκαναν το αίμα μου να βράζει».

 

Όταν ξεκίνησε την ψυχοθεραπεία «ήταν σαν να έσκασε η φούσκα», είπε. «Έβγαλα το κεφάλι μου από την άμμο και σκέφτηκα “Είσαι σε αυτή την προνομιακή θέση, σταμάτα να παραπονιέσαι και σταμάτα να σκέφτεσαι ότι θες κάτι διαφορετικό. Να το κάνεις διαφορετικό, γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις. Πώς θα κάνεις αυτά τα πράγματα διαφορετικά, πώς θα κάνεις τη μαμά σου υπερήφανη και να χρησιμοποιήσεις αυτό το σύστημα για να επηρεάσεις πραγματικά την αλλαγή; Κοιτώντας πίσω, συνειδητοποιώ με βοήθησε το να βοηθώ άλλους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

 

Η συνάντηση με την Μέγκαν στο σούπερ μάρκετ

 

Ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έκανε στην αρχή, για να κρατήσει τη σχέση του με την Μέγκαν Μαρκλ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μίλησε για μια «μυστική» συνάντησή τους σε σούπερ μάρκετ.

 

«Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε για να έρθει να μείνει μαζί μου, συναντηθήκαμε σε ένα σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο, προσποιούμενοι ότι δεν ξέρουμε ο ένας τον άλλον, ανταλλάσσοντας μηνύματα από την άλλη άκρη του διαδρόμου», περιέγραψε.

 

«Υπήρχαν άνθρωποι που με κοίταζαν, μου έριχναν περίεργα βλέμματα, έρχονταν να πουν ένα “γεια” ή οτιδήποτε άλλο, ενώ εγώ της έστελνα μηνύματα την ώρα που ψωνίζαμε. Ήταν ωραίο, με ένα καπέλο του μπέιζμπολ, κοιτάζοντας το κάτω, περπατώντας στον δρόμο και προσπαθώντας να μείνω ινκόγκνιτο», πρόσθεσε.

 

Η ζωή του στο Λος Άντζελες είναι πολύ διαφορετική, παρατήρησε. «Μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου και να νιώσω διαφορετικά», είπε και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έχουν χαλαρώσει. «Μπορείς να περπατήσεις νιώθοντας λίγο περισσότερο ελεύθερος. Μπορώ να πάρω τον Άρτσι με το ποδήλατό μου. Δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω την ευκαιρία να το κάνω αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Τα άγρια νεανικά χρόνια

 

Τέλος, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρθηκε και στα «άγρια» νεανικά χρόνια του.

 

Ρωτώντας τον Σέπαρντ τι τον οδήγησε στην κατάχρηση ουσιών στο σχολείο, του είπε: «Στην περίπτωσή σου ήταν η ανατροφή σου και όλα όσα σου συνέβησαν. Το τραύμα, ο πόνος και η οδύνη. Ξαφνικά βρίσκεσαι να κάνεις ένα σωρό ναρκωτικά και να παρτάρεις τρελά. Κοίτα πόσοι πολλοί άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Δεν έχουν απαραίτητα επίγνωση αυτού εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα εγώ δεν είχα επίγνωση όταν ξεσάλωνα», παραδέχθηκε και συμπλήρωσε:

 

«Είναι σαν να σκέφτεσαι “Γιατι το κάνω αυτό” και την ίδια ώρα “Γιατί όχι; Είμαι 20άρης, αυτό υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω».