Latest News

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Προανακριτική - Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Παππά - Είχε κοιμηθεί σπίτι μου

 


Ως πειθήνιο όργανο και στρατιώτη που εκτελούσε τις εντολές του Νίκου Παππά φέρεται να περιγράφει τον εαυτό του στην απόπειρα δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος... συνεχίζει για τρίτη ημέρα την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

 

Ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών φέρεται να έκανε λόγο για ύπαρξη επιπρόσθετου αποδεικτικού υλικού, που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κ. Νίκου Παππά στη δημιουργία του καναλιού.

 

Μάλιστα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι υπάρχει  έγγραφο για το «μοίρασμα» των ποσοστών μεταξύ της δικής του εταιρείας και της CCC που αποτυπώνει τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού, για να προσθέσει ότι ο ίδιος ως «μπροστινός» κατείχε «τις μετοχές του Νίκου Παππά».

 

Επίσης, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του επιπρόσθετα SMS, μεταξύ των οποίων και την γραπτή εντολή που του έστειλε ο τότε υπουργός, προκειμένου να συναντήσει τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.

 

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC» φέρεται να υποστήριξε.

 

Ωστόσο, πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» θέλουν τον κ. Καλογρίτσα να αναφέρει πως θα κοιτάξει να το βρει, προσθέτοντας: «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να είπε: «Άκουσα πως ο Νίκος Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: Έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου! Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας ολοκλήρωσε την εισαγωγική του τοποθέτηση και δέχεται ερωτήσεις από τους εισηγητές των κομμάτων.