Latest News

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Σοκάρουν τα μήνυμα του δασκάλου στις μαθήτριες: «Αν ήμουν στην ηλικία σου θα τα φτιάχναμε»

 


Σοκάρουν οι διάλογοι από τον δάσκαλο που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες κάτω των 10 ετών με μηνύματα μέσω facebook, skyρe...

και viber.


Τα αποτελέσματα από τις έρευνες στο laptop, το τάμπλετ και το κινητό του τηλέφωνο αναμένεται να δείξουν την αλήθεια, ενώ ο 48χρονος δάσκαλος της διαστροφής και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, οδηγήθηκε σήμερα στον 15ο ανακριτή προκειμένου να δώσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων για όλα όσα φρικτά φέρεται να διέπραξε με θύματα τις τρεις μικρές μαθήτριες.

O δάσκαλος ξεκίνησε να έρχεται σε επαφή με τα κοριτσάκια της τάξης του πριν από περίπου δέκα ημέρες. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, οτι οι επαφές που γίνονταν μέσω viber και skype ήταν σε γνώση των γονέων στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πράγματι μιλούσαμε. Έγινε με δική τους πρωτοβουλία για τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Μιλούσαμε μόνο για τα μαθήματα. Οι γονείς τους το γνώριζαν» είπε χωρίς φυσικά να διευκρινίσει γιατί δεν είχε επαφές και με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης του, ούτε φυσικά για τα απροσάρμοστα μηνύματα που έστελνε στα τρία κοριτσάκια που αναμφισβήτητα τον «καίνε»:

– «Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε…»

– «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι»

– «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου» αναφέρει ο παιδόφιλος στη μικρή μαθήτρια.

Σε άλλο διάλογο το παρακάτω σχόλιο προκαλεί αποστροφή. «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα θα ήταν αλλού το μυαλό μου.»


Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο δάσκαλος που καταγγέλλεται ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε μαθήτριες...

Ε' δημοτικού.

 

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που εργαζόταν σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής, φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες δημοτικού με μηνύματα μέσω Facebook, Skyρe και Viber.

 

Η ιστορία ήρθε στο φως όταν τρεις μαθήτριες αποφάσισαν να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους γονείς τους για την παρενόχληση με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. 

 

Ο δάσκαλος συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες γονέων για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες μαθήτριες κάτω των 10 ετών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθήτριες είχαν συζητήσει το θέμα της παρενόχλησης μέσω μηνυμάτων στο σχολείο, ενώ ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του παραλιακού δήμου για τις υπόνοιες περί σεξουαλικής προσέγγισης του δασκάλου στις ανήλικες μαθήτριες και στη συνέχεια ανέλαβαν οι διωκτικές αρχές.

 

Από όταν έγιναν γνωστές οι καταγγελίες, την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε αμέσως εντολή από το υπουργείο Παιδείας ο 48χρονος να μην ξαναμπεί στην τάξη, ως προληπτικό μέτρο, προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με μαθητές μέχρι να διευθετηθεί πλήρως η υπόθεση. 

 

Η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση του laptop και του κινητού τηλεφώνου του δασκάλου, ενώ από το σπίτι του πήραν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να εξεταστεί πότε ακριβώς έστελνε τα μηνύματα στις ανήλικες μαθήτριες.

 

Οι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες γονέων που δέχτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή στη σύλληψη του δασκάλου, ενώ γίνεται προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος έχει παρενοχλήσει και άλλες μαθήτριες.