Latest News

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Πρόστιμα 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και πελάτες ταβέρνας - Νέο «πάρτι» με εκατοντάδες φοιτητές

 

Πρόστιμα συνολικού ύψους 5.000 ευρώ, επέβαλαν χθες αστυνομικές αρχές στους ιδιοκτήτες δύο καταστημάτων εστίασης...

στη Θεσσαλονίκη, γα παράβαση των κανόνων λειτουργίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Ειδικότερα, οοι αστυνομικές αρχές επέβαλαν 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Ντεπώ, καθώς και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος δύο καθήμενων πελατών. Σημειώνεται πως και στους καθήμενους πελάτες επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο.


Αν και η εισαγγελία έχει παρέμβει δύο φορές για παράνομα πάρτι εν μέσω πανδημίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

 

 Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εκατοντάδες φοιτητές έστησαν υπαίθριο πάρτι έξω από το πανεπιστήμιο. Αρκετοί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν εκείνοι που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα.

 

Σημειώνεται ότι ήδη σε εξέλιξη είναι δεύτερη εισαγγελική έρευνα για πάρτι που έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στο ΑΠΘ, ενώ είχε προηγηθεί, προ δεκαημέρου, εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έπειτα από πάρτι έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του Ιδρύματος.

 

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ στην Τριανδρία, για παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής.