Latest News

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Ο Τραμπ έχει χρεώσει τη Μυστική Υπηρεσία 40.000$ για δωμάτιο στο Μαρ-α-Λάγκο, μετά τον Λ. Οίκο


Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χρεώσει τη Μυστική Υπηρεσία- που τον προστατεύει- περισσότερα από 40.000 δολάρια, για τη χρήση δωματίου στο θέρετρό του, από τότε που αποχώρησε από... τον Λευκό Οίκο.

 

Τα αρχεία για τις δαπάνες, που έχει στα χέρια της η Washington Post, δείχνουν ότι το Μαρ-α-Λάγκο χρέωσε τη Μυστική Υπηρεσία 396,15 δολάρια τη νύχτα από τις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα που ο Τραμπ έγινε πρώην πρόεδρος και εγκαταστάθηκε στο θέρετρο στο Παλμ Μπιτς.

 

Οι χρεώσεις αυτές συνεχίστηκαν τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους ανέρχεται στα 40.011,15 δολάρια. Στις αρχές Μαΐου ο Τραμπ έφυγε από το Μαρ-α-Λάγκο και εγκαταστάθηκε στο κλαμπ του στο Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσι, για το καλοκαίρι.

 

Οι περισσότεροι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που προστατεύουν τον Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο μένουν αλλού. Όμως, χρειάζονται έναν ή περισσότερους χώρους κοντά στο άτομο που προστατεύουν για μίτινγκ, διαλείμματα και για τον εξοπλισμό τους, σύμφωνα με ειδικούς για ζητήματα ασφαλείας που επικαλείται η Washington Post.

 

Όταν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος, η Μυστική Υπηρεσία νοίκιαζε 4-5 δωμάτια, για κάθε νύχτα που περνούσε εκείνος στο θέρετρο. Μετά το τέλος της θητείας του, μισθώθηκε μόνο ένα δωμάτιο. Όμως, ο συνολικός λογαριασμός των τελευταίων μηνών είναι υψηλότερος από το παρελθόν, επειδή πλέον ο Τραμπ μένει εκεί κάθε νύχτα και όχι μόνο τα σαββατοκύριακα ή στις διακοπές του, όπως έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

 

Οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ προστατεύονται διά βίου από τη Μυστική Υπηρεσία. Όμως, πέρυσι η Washington Post μίλησε με ιστορικούς και εκπροσώπους πρώην προέδρων και δεν μπόρεσε να βρει άλλη περίπτωση που κάποιος από αυτός χρέωνε σε τέτοιο επίπεδο την Υπηρεσία.

 

Πιο «κοντά» στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ είναι εκείνος του Τζο Μπάιντεν. Όταν ήταν αντιπρόεδρος, χρέωνε τη Μυστική Υπηρεσία 2.200 δολάρια τον μήνα για τη χρήση μιας αγροικίας στο ακίνητό του στο Ντέλαγουερ. Συνολικά, ο Μπάιντεν εισέπραξε 171.600 δολάρια από το 2011 έως το 2017. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο νυν πρόεδρος δεν έχει χρεώσει τη Μυστική Υπηρεσία για ενοίκιο, μετά την εκλογή του.