Latest News

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Με τα self test θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ανοσία της αγέλης

 


Με μια κίνηση υψηλού ρίσκου η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει  το κλίμα στην κοινωνία καθώς οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι και οι ...επαγγελματίες απελπισμένοι.

Χωρίς τεστ ανοίγουν τελικά την Δευτέρα τα καταστήματα – εκτός αν οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι τα προμηθευτούν μόνοι τους από τα φαρμακεία .

Αμέσως μετά στις 12 Απριλίου θα ανοίξουν τα σχολεία – τα Λύκεια  – ώστε μέχρι την τελευταία εβδομάδα του μήνα  ή το αργότερο την πρώτη του Μάιου  να ανοίξει και η εστίαση.

Όλα αυτά φυσικά εξαρτώνται από την αποτελεσματικότητα των self test αλλά και από το εάν οι επαγγελματίες, οι μαθητές και οι άνθρωποι της εκπαίδευσης θα το χρησιμοποιούν σε τακτά διαστήματα όπως ελπίζει η κυβέρνηση.

Σήμερα το απόγευμα πάντως ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργό Άκης Σκέρτζος θα δώσει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το self test , πόσες φορές πρέπει να γίνεται και από πού θα τα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι . Η σκέψη για πλατφόρμα πάνω στην οποία θα περνάνε τα αποτελέσματα μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί αφού «σκοντάφτει»   στο μεγάλο θέμα των προσωπικών δεδομένων.

Οι πληροφορίες λένε  οι γονείς θα παραλαμβάνουν τα τεστ  από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΦΜ τους. Οι μαθητές  θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά  θα πηγαίνουν στο σχολείο με μια έγγραφη βεβαίωση των γονιών τους ότι το τεστ έγινε και είναι αρνητικό.

Παρόμοια η διαδικασία και για τους εκπαιδευτικούς. Και, όπως και οι μαθητές, θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν το self test κάθε Δευτέρα.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα πάντα μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ ο ιός καλπάζει και τα νοσοκομεία έχουν πολλά προβλήματα έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα του ειδικούς .

Ο διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης δήλωσε ότι είναι «παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο καθώς είναι βέβαιο ότι «κάθε άνοιγμα θα αυξήσει τα κρούσματα».

Η όλη διαδικασία ωστόσο αναμένεται να φέρει και  πολλά προβλήματα στην κοινωνία καθώς από την μία τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ενώ οι εργαζόμενοι γονείς θα πηγαίνουν στις δουλειές τους. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί εάν παρά τις προσδοκίες της κυβέρνησης τα self test δεν είναι καθόλου αποτελεσματικά και αποδειχθούν μια φούσκα που θα  σκάσει με  μεγάλο θόρυβο.

Και όπως λένε οι ειδικοί  «σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα έχουν βιώσει την ανοσία της αγέλης στην χειρότερη φάση της πανδημίας.» topontiki.gr