Latest News

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους


 Το Πεκίνο φιλοξενεί τώρα περισσότερους δισεκατομμυριούχους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο... σύμφωνα με την ετήσια λίστα Forbes.

 

Η κινεζική πρωτεύουσα πρόσθεσε 33 δισεκατομμυριούχους πέρυσι και τώρα φιλοξενεί συνολικά 100 σύμφωνα με το περιοδικό.

 

Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά τη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοξενεί 99 και βρίσκεται στην κορυφαία θέση της λίστας τα τελευταία επτά χρόνια.

 

Παρά την κινεζική «εκθρόνιση» η συνολική καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της αμερικανικής μεγαλούπολης παρέμεινε κατά 80 δισεκατομμύρια δολάρια μεγαλύτερη από εκείνη των ομολόγων τους στο Πεκίνο.

 

Ο πλουσιότερος κάτοικος στο Πεκίνο είναι ο Zhang Yiming, ιδρυτής της εφαρμογής του TikTok και διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας ByteDance, του οποίου η καθαρή αξία υπολογίζεται στα 35,6 δισ. δολάρια.

 

Αντίστοιχα, ο πλουσιότερος κάτοικος της Νέας Υόρκης, ο πρώην δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, είχε περιουσία αξίας 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Στην Κίνα, όπως και τις ΗΠΑ, οι τεχνολογικοί κολοσσοί ευνοήθηκαν από την πανδημία και τα μέτρα του lockdown ανά τον κόσμο καθώς περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο και έψαχναν πηγές για ιντερνετική ψυχαγωγία.

 

Αυτό οδήγησε σε μαζική συγκέντρωση προσωπικού πλούτου για τους ιδρυτές και τους μετόχους αυτών των τεχνολογικών κολοσσών.

 

Η Κίνα, στην οποία η λίστα Forbes συμπεριέλαβε το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο στα στοιχεία της, πρόσθεσε περισσότερους δισεκατομμυριούχους στη λίστα από οποιαδήποτε άλλη χώρα παγκοσμίως, με 210 νέες εισαγωγές.

 

Οι μισοί από τους νέους δισεκατομμυριούχους της Κίνας κέρδισαν τις περιουσίες τους από κατασκευαστικά ή τεχνολογικά εγχειρήματα. Μεταξύ αυτών η Kate Wang που έκανε τα χρήματά της από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

 

Με 698 δισεκατομμυριούχους η Κίνα συνολικά, πλησιάζει τις ΗΠΑ, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πρώτες με 724 δισεκατομμυριούχους.

 

Η Ινδία είχε τον τρίτο υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, με 140 ενώ συνολικά, οι 1.149 δισεκατομμυριούχοι από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού έχουν αξία 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ.

 

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την καθαρή του αξία να έχει αυξηθεί κατά 64 δισεκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας τα 177 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

 

Με πληροφορίες των BBC/Forbes