"Φωτιές" άναψαν για μια ακόμη φορά τα τεκτενόμενα στο"Κανάλι Ένα 90, 4" ...κατά την τελευταία τηλε-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
Αυτή την φορά αφορμή ήταν παράπονα ορισμένων εργαζομένων που μεταφέρθηκαν από δημοτικούς συμβούλους των αριστερών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, επειδή κάποιες εκπομπές άλλαξαν ώρες ή ημέρες στο νέο πρόγραμμα της ΔΗΡΑΠ, το "κόψιμο" των παραγωγών ξένης μουσικής, καθώς και μια καταγγελία δημοσιογράφου περί λογοκρισίας στο "Κανάλι Ένα".
Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα ...αδικαιολόγητα με συνήθη επιχειρήματα του τύπου πως "κάθε διοίκηση έχει δικαίωμα ν' αλλάξει το πρόγραμμα και γι' αυτό θα κριθεί στο τέλος", ενώ άφησαν να ενοηθεί πως "οι εργαζόμενοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους", χωρίς καν να αναζητηθούν ευθύνες στη διοίκηση που επιτρέπει να... τεμπελιάζουν δημοσιογράφοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά.
Ωστόσο η δημοτική αρχή Μώραλη συμπληρώνει επτά χρόνια στη διοίκηση και πλέον είναι καιρός να κάνει την αυτοκριτική της για το "Κανάλι Ένα", το οποίο κοστίζει στους δημότες περί τα 1.600.000 ευρώ ετησίως χωρίς να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ( σχεδόν μηδενική ακροαματικότητα, ανύπαρκτα διαφημιστικά έσοδα κλπ.).
Και ο Δήμαρχος ρεπόρτερ...
Απλά να πούμε πως ο Δήμαρχος βρισκόταν σε φωτιά στο κτήριο της Ομηρίδου Σκυλίτση κατά τη διάρκεια της τελευταίας τηλε-συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου τέθηκε και το θέμα για το "Κανάλι Ένα".
Το παράδοξο είναι ότι εκείνη την ώρα στο site του Δημοτικού Ραδιοφώνου δεν υπήρχε καν η είδηση για την φωτιά σε κτήριο του Πειραιά που έπαιξε σ' όλα τα κανάλια και τις ιστοσελίδες, αλλά, προφανώς, κρίθηκε πως δεν ενδιέφερε και τόσο πολύ τους κατοίκους του Πειραιά. Πάντως, οι όποιοι αναγνώστες της ιστοσελίδας του δημοτικού ραδιοφώνου "ενημερώθηκαν" για τη φωτιά από το δελτίου τύπου του Δήμου Πειραιά με τις δηλώσεις του Δημάρχου που ανέβηκε την επόμενη μέρα στο site του Καναλιου Ένα, λες και εκείνος ήταν ο ρεπόρτερ του δημοτικού ραδιοφώνου...
Αλήθεια, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ μπορεί να είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και πραγματικά ας αναρωτηθούν εάν αυτοί έδιναν 1.600.000 ευρώ κάθε χρόνο από τις τσέπες τους και όχι από τα ταμεία του Δήμου;