Latest News

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: «Τέλος» ο καλλιτεχνικός διευθυντής για body shaming & σεξιστικά σχόλια

 


Αναταραχές για μία ακόμα φορά στους κόλπους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αφού ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης και λήξης...ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί μετά από σεξιστικά και body shaming σχόλια.

 

Ο Hiroshi Sasaki είπε ότι θα παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις εβδομαδιαίου περιοδικού, που αναφέρουν ότι πρότεινε στη δημιουργική του ομάδα, να εμφανιστεί στο Ολυμπιακό στάδιο η Naomi Watanabe, μια δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός, ντυμένη ως γουρούνι. Αποκάλεσε δε, σε αυτή την περίπτωση την τελετή έναρξης ως «Olympig».

 

Η Watanabe, η οποία είναι και σχεδιάστρια μόδας, αμφισβήτησε τους κανόνες για την εικόνα του σώματος στην ιαπωνική βιομηχανία ψυχαγωγίας και έγινε ιδιαίτερα γνωστή για τις μιμήσεις της ως Μπιγιονσέ. Πρόσθεσε δε ότι «ειλικρινά εξεπλάγη» όταν έμαθε για τα σχέδια του Sasaki για την εμφάνιση της στην τελετή έναρξης. «Στην πραγματικότητα, είμαι ικανοποιημένη με τη φιγούρα μου», είπε σε δήλωση που κυκλοφόρησε το πρακτορείο της.

 

«Όπως πάντα, θα ήθελα να εκφράσω τον εαυτό μου ως«Naomi Watanabe» χωρίς να επικεντρωνόμαστε στο ότι είμαι παχιά. Ωστόσο, ως άνθρωπος, ελπίζω ειλικρινά πως θα μπορέσουμε να έχουμε έναν ευχάριστο και ευήμερο κόσμο, όπου θα μπορούμε να σεβόμαστε και να αναγνωρίζουμε την ατομικότητα και τον τρόπο σκέψης του κάθε ατόμου».

 

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Παραιτείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης για σεξιστικά σχόλια
Japan Today

 

Η Seiko Hashimoto, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, είπε ότι «σοκαρίστηκε» όταν διάβασε για τα σχόλια του Sasaki στο περιοδικό Shukan Bunshun. Πρόσθεσε δε, ότι εκείνος ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. «Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό», δήλωσε η Hashimoto σε συνέντευξη τύπου προσθέτοντας ότι η ίδια αποδέχτηκε την παραίτησή του.

 

Οι παρατηρήσεις του Sasaki ήταν «ακατάλληλες και πολύ λυπηρές», δήλωσε η Hashimoto. «Όταν έγινα πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, έθεσα ως βασική πρωτοβουλία την ισότητα των φύλων, ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του κοινού». Η τελευταία αυτή σεξιστική αναφορά από ανώτερο μέλος της ομάδας του Τόκιο 2020 έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον προκάτοχο της Hashimoto, Yoshiro Mori, που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή, όταν διαμαρτυρήθηκε ότι οι γυναίκες μιλούν πολύ. Ο Mori παραιτήθηκε αργότερα.

 

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ανέφερε ότι ο Sasaki έχει δημοσιεύσει δήλωση μέσω της οργανωτικής επιτροπής που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περιοδικού και ζητά συγγνώμη από την Watanabe.

 

«Προς την κυρία Naomi Watanabe, η ιδέα και τα σχόλιά μου είναι μεγάλη προσβολή», δήλωσε ο 66χρονος. «Και είναι ασυγχώρητο. Εκφράζω τη βαθύτερη λύπη μου και ζητώ συγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από εκείνη και από όλους αυτούς, που μπορεί να έχουν προσβληθεί από αυτό».

 

Ο Hasimoto επέμεινε ότι η παραίτηση, δεν θα εκτροχιάσει τις Ολυμπιακές προετοιμασίες. «Δεσμευόμαστε να διοργανώσουμε τους Αγώνες αυτό το καλοκαίρι με έμφαση στην ασφάλεια, τη σημασία του αθλητισμού, την ελκυστικότητα που αποπνέει η Ιαπωνία και μια έμφαση στην ποικιλομορφία», είπε, προσθέτοντας ότι θα διοριστεί ένας νέος καλλιτεχνικός διευθυντής «το συντομότερο δυνατό».