Latest News

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Δήμος Πειραιά: Με πυροτεχνήματα στη μάχη κατά κορωνοϊου

 




Με "οπλά" -πυροτεχνήματα επικοινωνιακού τύπου φαίνεται να δίνει ο Δήμος Πειραιά τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας ...του κορωνοϊού.

Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του νέου ιού, η Δημοτική Αρχή Πειραιά επέλεξε να ακολουθήσει την τακτική της απόκρυψης, καθώς προσπαθούσε  με κάθε τρόπο να κρύβει "κάτω από το χάλι" τα ύποπτα κρούσματα στην περιοχή του Δήμου. Υιοθετώντας μια αδιανόητη αντίληψη υπό το φόβο μην τυχόν πληγεί η δημόσια εικόνα της Διοίκησης του Δήμου Πειραιά, έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να μη δημοσιοποιούνται και γίνονται γνωστά τα θετικά κρούσματα στην πόλη, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία ενημέρωση οι δημοτες που δεν γνώριζαν που μπορεί να υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του νέου ιού. 

Αντιθέτως, ο Δήμος Πειραιά ξεκίνησε να προβάλλει διάφορα ανούσια επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που δεν είχαν ιδιαίτερα πρακτικά αποτελέσματα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Με συνεχείς ανακοινώσεις και δελτία τύπου ο Δήμος Πειραιά προσπαθούσε να διαφημίσει  τις ασπίδες προστασίας προσώπου ( σ.σ. δεν προστάτευαν επαρκώς  από τον ιό, χωρίς χρήση μάσκας)-που δημιουργήθηκαν στο «Blue Lab», το οποίο υπολειτουργούσε λόγω κορωνοϊού από τον περασμένο Μάρτιο. Ο μικρός αριθμός των ασπίδων προστασίας προσώπου διαφημίζονταν πως μοιράστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης, ενώ, την ίδια στιγμή, δημοτικές επιχείρησεις του Δήμου Πειραιά αναρτούσαν αποφάσεις για προμήθεια μασκών στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι ομάδες "εθελοντών" που μοίραζαν φυλλάδια στην πόλη το περασμένο καλοκαίρι.  Την ώρα που χιλιάδες ταξιδιώτες περνούσαν από το λιμάνι του Πειραιά, ταξιδεύοντας από και προς τα νησιά, τα παιδιά αυτά φαίνεται πως περισσότερο έκαναν άσκοπες βόλτες στο κέντρο της πόλης,  παρά ενημέρωναν δημότες και επισκέπτες για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο εφιάλτης της πανδημίας πλανιέται τώρα πάνω από το Δήμο Πειραιά και έκανε την εμφάνισή του ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού. Μάλιστα παρουσιάστηκε παραπλανητικά  και ως καινοτομίας του Blue Lab Δήμου Πειραιά, ενώ πρόκειται για συσκευές που έχουν κατασκευαστεί απο ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για να καθαρίζουν και να αποστειρώνουν την ατμόσφαιρα.

Κι όλα αυτά την ώρα που έγιναν γνωστά επτά κρούσματα σε εργαζόμενους προγράμματος "Εστίας" στην ΚΟΔΕΠ, αλλά και νέες μολύνσεις ακόμη και μέσα στο Δημαρχείο της πόλης. Μάλιστα εδώ και μήνες υποτίθεται πως εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα με τους δημότες να μην επιτρέπεται να επισκεφθούν τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά φαίνεται πως σχεδόν ένα χρόνο από την εμφάνιση του νέου ιού οι υπάλληλοι δεν έχουν πειστεί ακόμα να κάνουν τουλάχιστον  το αυτονόητο, δηλαδή να φορούν προστατευτικές μάσκες...