Latest News

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Λίνα Μενδώνη: Ο «αδύναμος κρίκος» της κυβέρνησης


 Σε αχίλλειο πτέρνα έχει μετατραπεί για την κυβέρνηση το θέμα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη καθώς... ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων του θεάτρου και της τέχνης ζητούν την παραίτηση της με αφορμή το θέμα Λιγνάδη.

 
Η σιωπή που τηρείται από την πλευρά της υπουργού Πολιτισμού μάλλον οξύνει τα πράγματα, καθώς πλέον υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις και μέσα στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη αγγίζουν τον ηθικό κώδικα που υπάρχει σε ένα κόμμα σαν την ΝΔ, οι πληροφορίες λένε ότι τα μηνύματα που φτάνουν στα στελέχη της ΝΔ από τον κόσμο είναι πολλά και ιδιαίτερα επικριτικά.
 
Το γεγονός ακόμα ότι πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ συνεχίζουν τις αποκαλύψεις γύρω από αυτό το θέμα περιπλέκει τα πράγματα, ενώ η παρέμβαση του εισαγγελέα σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου πολύ δύσκολης για την κυβέρνηση, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν πολλές επώνυμες καταγγελίες, οι οποίες θα δυναμιτίσουν το ήδη βεβαρυμμένο κλίμα.
 
Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έλεγαν μάλιστα ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα την στιγμή που το θέμα μονοπωλεί την καθημερινότητα και τραυματίζει την εικόνα της κυβέρνησης.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μάλιστα χθες γι' αυτό το θέμα σε διαδικτυακή εκδήλωση αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτή την παράμετρο λέγοντας: «Ζήτησα την παραίτηση της κυρίας Μενδώνη γιατί για δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Φορτώνει τις ευθύνες στον Μητσοτάκη. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη».
 
Και συμπλήρωσε: «Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας “ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής.
 
»Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μαθαίνω ότι πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση. Η σεξουαλική κακοποίηση αφήνει τραύματα ανεξίτηλα στο σώμα και στη ψυχή του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».