Η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου που τα τελευταία δυο χρόνια απολαμβάνουμε μέσα από τον ρόλο της Μυρσίνης στις Άγριες Μέλισσες μίλησε για τη "χιονοστιβάδα" καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου.
«Το θέατρο για μια ακόμη φορά παίζει τον ρόλο του φωτός. Να ρίχνει φως σε καταστάσεις που συμβαίνουν δυστυχώς παντού γύρω μας. Ιστορίες που τις ακούγαμαι εδώ και πολλά χρόνια. Βεβαίως έζησα και γω στο ξεκίνημα μου τραγικές συμπεριφορές που είναι παθολογικές κατά τη γνώμη μου.
Δηλαδή τέτοιο μένος για κυριαρχία και εξουσία ή όταν σου δίνεται η εξουσία να την χρησιμοποιείς με αυτό τον τρόπο, σε κάνουν υπάνθρωπο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πραγματικά. Μπράβο στους ανθρώπους που βγαίνουν μπροστά, τους θαυμάζω και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου.
«Πρέπει να μιλάμε και έκαναν πάρα πολύ καλά που τα δημοσιοποίησαν οι συνάδελφοι. Πιστεύω ότι όλο αυτό το κλείσιμο της καραντίνας έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο γιατί μείναμε με τον εαυτό μας, σκεφτήκαμε, κάναμε αυτοκριτική. Γιατί υπάρχει και το θέμα του φόβου.
Όταν 20, 25 χρονών αναρωτιέσαι πώς θα σε πιστέψει. Προσευχήθηκα πάρα πολύ να μην έχω ανάγκη τέτοιους ανθρώπους, πόνεσα πολύ και πολέμησα πολύ» ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω...
«Φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου»
Μάλιστα, η Κατερίνα Διδασκάλου αποκάλυψε πως πήρε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει έναν άστεγο συμπολίτη μας στο σπίτι της.
«Είναι αλήθεια πως έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε αυτό τον άνθρωπο και μένει στο σπίτι μου. Είναι θέμα επιλογών το πως ζούμε και θέμα καλής τύχης. Όταν έχεις μεγαλώσει με έναν τέτοιο πατέρα και μια τέτοια μητέρα πιστεύω πως ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι το πρώτο που πρέπει να μαθαίνεις. Να μαθαίνουμε εμείς στις επόμενες γενιές. Είναι και θέμα αισθητικής. Θεωρώ ότι η ηθική είναι αισθητική.
Μένω τα τελευταία 15 χρόνια στην Ακρόπολη. Είναι γεμάτη η Ακρόπολη με αστέγους, παντού. Ο λόγος δε του Φιλοπάππου είναι γεμάτος. Ζουν οι άνθρωποι μέσα στο δάσος δίπλα στον φοβερό μας πολιτισμό. Οι άνθρωποι για να φυλαχτούν από τη βροχή πηγαίνουν τα βράδια σε σπηλιές. Τέτοια ασύλληπτα πράγματα.
Ο συγκεκριμένος κύριος μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν τον είδα ποτέ ούτε μαστουρωμένο ούτε πιωμένο ούτε τίποτα τέτοιο. Φρόντιζε τέσσερα σκυλιά όταν τον γνώρισα και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Δεν ζητούσε ποτέ, δεν δεχόταν. Εκτός αν του πήγαινες φαγητό για τα σκυλιά ή για τον ίδιο. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ.
Σιγά σιγά άρχισε να μου κάνει μερεμέτια στο σπίτι και είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που δίδαξε πολλά και σε μένα και στα παιδιά μου. Είναι μεγάλος άνθρωπος πλέον, 75 ετών. Είναι συνεχώς χαρούμενος αυτός ο άνθρωπος» τόνισε.