«O Σαμαράς, ο Παπαχελάς και η υπονόμευση στον Κυριάκο». Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφορεί κείμενο στα «Παραπολιτικά», που σχολιάζει τη συνέντευξη Σαμαρά στην «Καθημερινή» που... εκ των πραγμάτων δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Το άρθρο υπογράφει το στέλεχος του ομίλου Κουρτάκη, Θανάσης Φουσκίδης και καταγράφεται σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» ο ρόλος της «Καθημερινής» που "έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος".
Επίσης γίνεται ευθεία αναφορά -με υπονοούμενα- στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά «ο οποίος με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη βάλθηκε να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια».
Ο συντάκτης αναφέρεται περαιτέρω στον Παπαχελά λέγοντας ότι ο όμιλος του Φαλήρου είναι «αιμοδότης» στελεχών στην επικοινωνία της κυβέρνησης. Επίσης εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση: «Η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Ο Αλέξης Παπαχελάς, δεν έκανε όλον αυτό τον καιρό τίποτ' άλλο, παρά να εκμεταλλευτεί την προνομιακή σχέση του σημερινού Μεγάρου Μαξίμου με τον Όμιλο του Νέου Φαλήρου, η οποία εξελισσόταν όχι μόνο σε επίπεδο κορυφής, αλλά και στην βάση της πυραμίδας των άριστων επαφών ανάμεσα στις δυο πλευρές. Ενδεικτικό παράδειγμα, τα προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων στελέχη που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, που είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Γιαννίρης, ο οποίος είναι δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και μια σειρά δημοσιογράφους που θητεύουν σε υπουργικά γραφεία. Όμως, το πράγμα φαίνεται ότι στράβωσε όταν η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ. Προφανώς, εξαιρεί εαυτόν από την συνεχή αρθρογραφία του περί ανάγκης αποσύνδεσης του παρόντος κυβερνητικού σχήματος από πάσης φύσεως «νταραβέρια», θεμιτά ή μη. Ως εκ τούτου, μετά τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις των δύο πλευρών εξαιτίας της απογοήτευσης του διευθυντή της Καθημερινής για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να «συγκυβερνήσει» -σε επίπεδο δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πάντα- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Μεσσήνιος πολιτικός για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του τελευταία χρόνια.