Αγωγή σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της οποίας αξιώνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.400,000€ κατέθεσε η Εθνική Τράπεζα με...
αφορμή τη θέσπιση της αλλαγής των χρήσεων γης στο χώρο των Λιπασμάτων που πραγματοποιήθηκε με το νόμο 4342/2015.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αποτελεί αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι για πάνω από 20 χρόνια η Εθνική Τράπεζα έχει εγκαταλείψει πλήρως τον χώρο που της ανήκει, δεν έχει δείξει ποτέ κανένα πραγματικό ενδιαφέρον και δεν έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως παρέμβαση ακόμη κι όταν η γνωστή βιομηχανία επεξεργασίας αποβλήτων είχε πάρει άδεια λειτουργίας προσθέτοντας μια ακόμη οχλούσα δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή. Αντιθέτως, κι αυτό προκαλεί πολλά ερωτήματα, η αντίδραση της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε από τη στιγμή που άρχισαν οι διαδικασίες αναβάθμισης του χώρου της παραλίας των Λιπασμάτων και κλιμακώθηκε με την αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσε.
Τα Λιπάσματα που με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης χαρακτηρίστηκαν ως υπερτοπικό μητροπολιτικό πάρκο, αποτελούν μια τεράστια ανάσα για τους κατοίκους μιας πλήρους επιβαρυμένης περιοχής, με ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες, με ελάχιστους χώρους πρασίνου κι ένα λιμάνι που συνεχώς διογκώνεται. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πάνω από 150.000 πολίτες επισκέφθηκαν το χώρο των Λιπασμάτων μέσα σ ένα μόλις χρόνο, καταδεικνύοντας όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης αυτού του πάρκου αλλά ακόμη περισσότερων τέτοιων χώρων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.
"Για τη Δημοτική Αρχή η απόδοση των Λιπασμάτων στην κοινωνία, αποτέλεσε επιβεβλημένο καθήκον προς τους κατοίκους του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που για χρόνια στερήθηκαν την ελεύθερη πρόσβαση τους στη θάλασσα. Κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα κατορθώσαμε να μετατρέψουμε την παραλιακή ζώνη των Λιπασμάτων σε χώρο βιώσιμης ανάπτυξης, ήπιας αναψυχής, πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και υγείας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη να αλλάξει σελίδα.
Καθιστούμε σαφές προς όλους ότι ούτε εκφοβιζόμαστε, ούτε υποτασσόμαστε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός ο χώρος ανήκει στους κατοίκους του και δεν μπορεί κανείς να τους το στερήσει. Το κακό για την Εθνική Τράπεζα είναι ότι τώρα πια το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι".