Latest News

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Παράταση lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη – Ποιοι δήμοι εξαιρούνται

 


Παράταση των μέτρων του σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, σε Κοζάνη, και στους δήμους Εορδαίας και Βοΐου, του συγκεκριμένου νομού...ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού. Άρση των συγκεκριμένων μέτρων μέτρων στη Μάνδρα (Δυτική Αττική) και στην Κοζάνη στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από την Τετάρτη (30/12), στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Με τα νέα κρούσματα στη χώρα να αυξάνονται, τονίστηκε και από τους καθηγητές λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη, να τηρηθούν, εν όψει και της Πρωτοχρονιάς τα μέτρα από όλους (ισχύουν τα ίδια με τα Χριστούγεννα). «Πολύ νωρίς ακόμη για χαλάρωση», είπε επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Χαρδαλιάς: Παράταση των μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Κοζάνη – Αυτές οι περιοχές εξαιρούνται

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά… έβγαλε ειδήσεις, αφού ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας, αλλά και σε συγκεκριμένες περιοχές της Κοζάνης μέχρι 06.01.2020 στις 06.00 το πρωί. Υπενθύμισε και αυτός ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανακοίνωσε ακόμα:

«Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

Για την Κοζάνη, αποφασίστηκε να παραταθούν τα μέτρα στους Κοζάνη, Εορδαίας και Βοΐου έως τις 6 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί.

Άρση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού».

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι η κατάσταση στην Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων – πήρε παράταση το σκληρό lockdown έως τις 31/12, ενώ αρχικά είχε επιβληθεί για τέσσερις ημέρες – φαίνεται βελτιωμένη και την Τετάρτη (30/12) θα ληφθεί απόφαση για την πορεία των μέτρων.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

«Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου έως και τις 6 Ιανουαρίου. Στη Μάνδρα αποφασίστηκε η άρση των επιπλέον μέτρων», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. 

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι Αρχές προβληματίζονται από το αυξημένο ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η Φλώρινα, αλλά και περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως το Κερατσίνι και το Ίλιον, καλώντας τους κατοίκους να τηρήσουν τα μέτρα.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.