Latest News

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Επιτελικό Φιάσκο με την τηλεκπαίδευση: Η κυβέρνηση πετάει το «μπαλάκι» στη Cisco – Τι προβλέπει η σύμβαση;

 


Υπό το πέπλο της αδιαφάνειας, όπως συμβαίνει σε αρκετά νομοθετήματα ελέω κορονοϊού, «έπεσε» η πλατφόρμα webex της Cisco, στην οποία ...πραγματοποιούνται τα μαθήματα απομακρυσμένης εκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων που έκλεισαν λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Η κυβέρνηση πετά το «μπαλάκι» στην εταιρεία, η οποία υπενθυμίζουμε έκανε δωρεά στο υπουργείο Παιδείας τη χρησιμοποίηση της πλατφόρμας, ωστόσο αυτό δεν επιβεβαιώνεται με κάποιον τρόπο από την ίδια την εταιρεία.

Τόσο στους επίσημους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα, όσο και στο site της εταιρείας δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε αυτό το τεράστιο τεχνικό πρόβλημα το οποίο δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί σήμερα μάθημα.

Πού είναι η σύμβαση;

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της εταιρείας για το συμβάν δεν διαψεύδει τα όσα υποστηρίζει η κυβερνητική πλευρά. Απλά δεν διασταυρώνονται. Μπορεί, όντως, να είναι έτσι.

Αλλά αν είναι έτσι, τι προβλέπει η σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η σύνδεση των μαθητών στην πλατφόρμα; Απλά δεν θα γίνεται μάθημα; Υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε να συνδέονται σε άλλους servers (οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για έκτακτες περιπτώσεις);

Δεν ξέρουμε. Και ξέρετε γιατί δεν ξέρουμε; Διότι δεν έχει δει κανείς, μα κανείς τη σύμβαση. Ούτε στη Διαύγεια έχει αναρτηθεί, όπως θα έπρεπε, ούτε έχει δοθεί στα πρακτικά κάποιας συνεδρίασης αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Εν ολίγοις, δεν ξέρουμε το παραμικρό γι’ αυτή τη σύμβαση. Ξέρουμε μόνο ότι οι μαθητές δεν θα πάρουν, λέει, απουσίες. 

Ο Πέτσας μας λέει στους χρήστες των social media να πιστεύουν μόνο ότι μας λέει η κυβέρνηση

Προκαλεί πραγματικά εντύπωση ο τρόπος και τόνος με τον οποίο σχολίασε το θέμα ο Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αφού προηγουμένως ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα της εταιρείας.

«Για όσους έσπευσαν να τουιτάρουν (σ.σ. για το ζήτημα) το μόνο που καταφέρνουν χωρίς να έχουν ενημέρωση είναι να αυτογελοιοποιούνται», είπε ορθά κοφτά ο κ. Πέτσας τη στιγμή που η πλευρά της εταιρείας δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά. Εν ολίγοις, δηλαδή, ζητά από τους χρήστες των social media να πιστεύουν μόνο ότι η κυβέρνηση διαρρέει και δηλώνει.

Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.