Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ποιος κοροδεύει ποιον με τον κορωνοϊό στο Δήμο Πειραιά


Αν άκουγε κανείς  όσα έλεγαν από τη Διοίκηση του Δήμου Πειραιά στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην πόλη, τότε μάλλον θα νόμιζες πως όχι μόνο όλα είναι καλά και υπό έλεγχο στην πόλη, αλλά κάτω στο λιμάι δεν έχουν καν κάνει ...
χειραψία με τον κορωνοϊό !

O Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ πως ο Δήμος Πειραιά έχει κάνει περισσότερα από όσα έπρεπε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Απλά συμπλήρωσε ότι σε όλη την περιοχή του Δήμου, μόνο κάποια τμήματα σχολείων βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω  εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού και μόνο 6 σχολεία από τα 47 βρίσκονται υπό κατάληψη.  Δηλαδή, τα σχολεία στον Πειραιά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, λειτουργούν κανονικά.

Κανένα σχολείο δεν έχει κλείσει στον Πειραιά


Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ασπασία Αλιγιζάκη ανέφερε πως δεν έχει κλείσει κανένα σχολείο από κορωνοϊό στον Πειραιά. Κάποια τμήματα έχουν αναστείλει τις εργασίες τους, αλλά σχολείο δεν χρειάστηκε να κλείσει μέχρι στιγμής γιατί δεν σημειώθηκαν τα κρούσματα που θα επέβαλαν την διακοπή της λειτουργίας του. ( σ.σ. Αυτό συμβαίνει, προφανώς, γιατί εκεί που εντοπίζεται ένα κρούσμα, στη συνέχεια δεν γίνονται τεστ σ΄ όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου...)


Κανένας Πειραιώτης δεν νοσηλεύεται στο Τζάνειο
Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Νίκος Βλαχάκος  το πήγε ένα βήμα παρακάτω και αποκάλυψε πως κανένας Πειραιώτης δεν νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Τζάνειο που πρόσφατα έγινε νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid -19. Μάλιστα συμπλήρωσε πως οι μισοί είναι αλλοδαποί, που προέρχονται από τις δομές προσφύγων και οι υπόλοιποι είναι ημεδαποί, αλλά απ' άλλες περιοχές εκτός Πειραιά.

Και ξαφνικά έρχονται τα πάνω κάτω για τον  Covid-19 στο Δήμο Πειραιά
Ο  πλέον αρμόδιος Διευθυντής των υγειονομικών υπηρεσίων του Δήμου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλαος Πλατανησιώτης  δημοσιοποιεί  έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για "έκρηξη κρουσμάτων στην περιοχή ευθύνη μας" ζητώντας να πραγματοποιηθούν μαζικά rapid test αντιγόνου για Covid-19.

Ιδού το έγγραφο -φωτιά που δείχνει την κατάσταση στο Δήμο Πειραιά
Nikolaos Platanisiotis
2 ώρ.
Πειραιάς, 2-10-2020
Α.Π. 2764
Προς
τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας
Κο Παναγιώτη Πρεζεράκο
Λόγω της έκρηξης του αριθμού των κρουσμάτων στην περιοχή ευθύνης μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την Δημόσια Υγεία και με σκοπό την διευκόλυνση των υπερφορτωμένων Δημόσιων Δομών, προτιθέμεθα με ίδιες δυνάμεις να πραγματοποιήσουμε μαζικά rapid test αντιγόνου για COV-19 στον γενικό πληθυσμό.
Για το σκοπό αυτό, παρακαλούμε να μας χορηγήσετε 5.000 tests, η διενέργεια των οποίων θα γίνεται από νοσηλευτικό προσωπικό με παρουσία ιατρού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

@ Αλήθεια, ποιος κοροδεύει ποιον με τον κορωνοϊό στο Δήμο Πειραιά;