Latest News

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Μείωση 5% των δημοτικών τελών για το 2021

Σε μείωση 5% των ανταποδοτικών τελών αποφάσισε να προχωρήσει για το 2021 ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος θεωρείται από τους ακριβότερους Δήμους...
της χώρας. 

Η μείωση αυτή σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης 

 Παράλληλα μειώνονται για πρώτη φορά κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη για τους τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία.

Σημειώνεται από τη δημοτική αρχή ότι τα 6 τελευταία χρόνια η μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά, ανέρχεται στο 18% σε όλες τις κατηγορίες.
Επιπλέον, ισχύει η μείωση 68% για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), λόγω των έργων της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.
Παράλληλα, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Τέλος διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές  για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία.