Latest News

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Έτσι τίμησαν τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας...(ΕΙΚΟΝΕΣ)


Τίμησαν τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας στον Πειραιά, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται το μπάζωμα στην Πειραϊκή στην οποία ...
φιλοξενείται το κενοτάφιο του Θεμιστοκλέους, του τροπαιαούχου της Ναυμαχίας!

Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων ο Πειραιώτης  δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος για το θέμα σε κείμενο με τίτλο "Η Ναυμαχία της Σαλαμίνος και εμείς".
Σε μια πανηγυρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Σχολής Δοκίμων, στην Πειραϊκή, η πατρίδα μας τίμησε την Ναυμαχία της Σαλαμίνος.
Χθες, η Ελλάς υπενθύμισε στην ανθρωπότητα ότι πριν από 2.500 χρόνια, οι Έλληνες, ενωμένοι, «Χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δυναμιν».
Παρούσα η πολιτειακή,πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, σε μια τελετή με υψηλό συμβολισμό, καθώς όλα θα ήσαν σήμερα διαφορετικά στον «Δυτικό» κόσμο εαν είχαν «περάσει» οι ορδές του Ξέρξη από τα στενά της Σαλαμίνας...
Ας πάμε, όμως, στην «ουσία» του πράγματος. 
"Τα 2.500 χρόνια της Ναυμαχίας, λοιπόν, «τιμήθηκαν» στον περίβολο του πανέμορφου κτιρίου της Σχολής Δοκίμων.
Στον προ της Σχολής θαλάσσιο χώρο, ναυλοχούσε η τριήρης «Ολυμπιάς», το πιστό αντίγραφο του πολεμικού πλοίου των Αθηναίων.
Λίγα, όμως, μέτρα πιο πέρα, συντελείται ένα έγκλημα εις βάρος της περιοχής, ένα οικολογικό κακούργημα, το οποίο τείνει να εξαφανίσει κάθες ίχνος αρχαιοτήτων που έχει απομείνει στον βυθό και αλλοιώνει τον χώρο στον οποίο εκτείνονται τα εναπομείναντα -εμφανέστατα- ίχνη των τειχών του Κόνωνος!

Την ώρα που «εορτάζουμε» την επικράτηση «του πολιτισμού επί της βαρβαρότητος», την ίδια ώρα, ο βυθός της Πειραϊκής «μπαζώνεται» από «μαούνες», οι οποίες καθημερινά μεταφέρουν «μπάζα» από την περιοχή του Σχιστού, προκειμένου να «στηθούν» νέοι προβλήτες για να φιλοξενήσουν-δήθεν- γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια.
Θυσιάζεται η Πειραϊκή-με την ψήφο της ελληνικής Βουλής, την συγκατάθεση της Περιφέρειας Αττικής και την σιωπή του Δήμου Πειραιώς- στον βωμό ενός φαραωνικού σχέδίου, το οποίο εκπονήθηκε από την προ της κινεζικής «εισβολής» ελληνική διοίκηση του ΟΛΠ.
Καταστρέφεται το μοναδικό γραφικό κομμάτι του Πειραιώς, για προβλήτες στις οποίες δεν πρόκειται να έλθουν κρουαζιερόπλοια (ήδη αποσύρονται τα πλοία-γίγαντες) και-πιθανότατα- θα φιλοξενηθεί ένα νέο «κομμάτι» του εμπορικού λιμένος.
Την ώρα, δηλαδή, που -υποτίθεται- τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας, καταστρέφουμε αρχαιότητες και «μπαζώνουμε» την περιοχή στην οποία φιλοξενείται το κενοτάφιο του Θεμιστοκλέους, του τροπαιαούχου της Ναυμαχίας!
Φυσικά, δεν είναι καλύτερη η κατάσταση στην Σαλαμίνα. Η Κυνόσουρα, ο τόπος όπου γράφηκαν στιγμές δόξης, έχει μετατραπεί σε ναυπηγική-επισκευαστική ζώνη και ο όρμος του Αμπελακίου (εκεί όπου ναυλοχούσε ο ελληνικός στόλος) φιλοξενεί κουφάρια πλοίων και ταρσανάδες!
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λαός που να έχει ασελγήσει περισσότερο επί της πολιτισμικής του περιουσίας!
Κατά τα λοιπά, στείλαμε στον κόσμο το μήνυμα της Ναυμαχίας"!