Ένα ζευγάρι που ήταν θύματα μιας βίαιης, ομοφοβικής επίθεσης σε λεωφορείο του Λονδίνου ζητά ο μισογυνισμός να γίνει έγκλημα μίσους, καθώς...
μια έκθεση αποκαλύπτει ότι οι γυναίκες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν σεξουαλική βία και απειλές από τους άνδρες.
Ομοφοβικό και μισογυνίστικο περιστατικό
Η Melania Geymonat και η σύντροφός της Chris, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από μια συμμορία νεαρών ανδρών αφού αρνήθηκαν να φιληθούν, ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν πρώην αρχηγό της αστυνομίας, βουλευτές, θρησκευτικούς ηγέτες και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Citizens UK να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να εισαγάγει τον νέο νόμο.
«Χτυπηθήκαμε από μια ομάδα νεαρών ανδρών, οι οποίοι απαιτούσαν να φιληθούμε. Ξεκίνησε με επιθετική παρενόχληση και γρήγορα μετατράπηκε σε επίθεση και ληστεία», ανέφεραν οι γυναίκες σε δήλωση.
«Μετά την υποβολή σε ομοφοβικό έγκλημα μίσους, ψάχναμε να βρούμε τρόπους για να διασφαλίσουμε ότι θα εμποδίσουμε άλλους, πιο ευάλωτους ανθρώπους, από το να περάσουν από τις φρικαλεότητες αυτές που ζήσαμε».
Αύξηση των μισογυνίστικων επιθέσεων
Η νέα μελέτη από το Citizens UK, που βασίστηκε σε ευρήματα από περισσότερους από 1.000 ερωτηθέντες στην Αγγλία και την Ουαλία και ομάδες εστίασης στο Μπέρμιγχαμ, το Κάρντιφ, το Νιούκασλ, το Μάντσεστερ και το Λονδίνο, έδειξε ότι το 45% των γυναικών είχαν απειληθεί με σεξουαλική βία, σε σύγκριση με το 16% ανδρών, ενώ το 43% των γυναικών υπέστη σεξουαλική επίθεση, σε σύγκριση με το 12% των ανδρών.
Η Alison Branitsky, ηγέτιδα του Citizens UK στη συναγωγή του Τζάκσον Ρουου, στο Greater Manchester, είπε ότι είχε χτυπηθεί σε τοίχο, απειλήθηκε με σεξουαλική επίθεση και υπέστη αντισημιτική κακοποίηση στο Μάντσεστερ.
«Περπατούσα στο δρόμο φορώντας το kippah μου όταν δύο άντρες άρχισαν να μου φωνάζουν αντισημιτικά κακοποιητικά σχόλια», είπε.
«Ένας από τους άντρες με τράβηξε στη συνέχεια στον τοίχο και μου είπε αν δεν έπαιρνα την επιχείρησή του γι ‘αυτόν, θα έπρεπε να κοιμηθώ μαζί του».
Η Σκωτία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης εγκληματικών πράξεων μίσους μέσω του Holyrood. H Stella Creasy είπε ότι η αλλαγή του νόμου ήταν πιο απαραίτητη από ποτέ μετά από μια απότομη αύξηση της βίας κατά των γυναικών κατά το lockdown.
«Το να κάνεις τον μισογυνισμό ως έγκλημα μίσους θα έδινε ίση προστασία και θα εξασφάλιζε ότι καμία γυναίκα από οποιοδήποτε υπόβαθρο δεν θα κληθεί να συμπληρώνει κουτάκια σε χαρτί, για να ενεργήσει η αστυνομία και τα δικαστήρια όταν είναι θύμα εγκλήματος», είπε.
Η κίνηση υποστηρίζεται από μία συνταξιούχο αρχηγό της αστυνομίας, Sue Fish, ο οποίος εισήγαγε την αναφορά του μισογυνισμού ως εγκλήματος μίσους στο Νότινγχαμσαρ το 2016.
«Το να κατατάξεις τον μισογυνισμό στο έγκλημα μίσους ήταν ένα από τα πιο απλά καθήκοντα που έχω κάνει ποτέ ενώ δουλεύω στην αστυνομία. – και όμως τα αποτελέσματα που είδαμε ήταν απίστευτα», είπε.
«Μερικά από τα σχόλια που είχαμε ήταν ότι οι γυναίκες, για πρώτη φορά, περιέγραψαν ότι περπατούσαν περήφανα και με τα «κεφάλια ψηλά».