Latest News

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

"Big Brother": Η ανακοίνωση του ΕΣΡ: Μποφόρ αντιδράσεων σε πολιτική και τηλεοπτικά πάνελ (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολιτικές διαστάσεις με βουλευτές και κόμματα να τοποθετούνται για τις απαράδεκτες δηλώσεις παίκτη του Big Brother ...
περί βιασμού.

Στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες μετά το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί «βιασμού», που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις και την επακόλουθη απομάκρυνση του παίκτη από το Big Brother, τοποθετήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.   

Σε ανακοίνωσή του, μετά τις επικρίσεις για τη μη τοποθέτησή του, το ΕΣΡ σημειώνει πως η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες εκπορεύεται από τη νομική του υποχρέωση.  

  Επιπλέον, αναφέρει πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και πως έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του. 

  Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΣΡ:  

 «Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.   Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ' αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!   Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί - μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών - μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής». 


Οι αντιδράσεις του κοινού αλλά και πολλών πολιτικών κομμάτων , βουλευτών κ.α. επέβαλαν στο κανάλι του Φαλήρου την αποπομπή του παίκτη.
Ενδεικτικά  αναφέρεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Μάκης Βορίδης πήραν θέση, καταδικάζοντας ένα τέτοιο περιεχόμενο από τον σταθμό.
«Χθες έγινε ένα εξαιρετικά καταδικαστέο περιστατικό στην εκπομπή Big Brother που προβάλλεται από τον συγκεκριμένο σταθμό. Ένα περιστατικό αναπαραγωγής κουλτούρας βιασμού και πρόκλησης εγκληματικής ενέργειας, απολύτως καταδικαστέο. Νομίζω ότι θα έπρεπε ήδη ο σταθμός να έχει αποφασίσει τη διακοπή της εκπομπής αυτής, νομίζω ότι το ΕΣΡ θα έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει. Δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Νομίζω υπάρχει μια ευθύνη συνολική και από τον δικό σας σταθμό, να βλέπει τι περιεχόμενο προβάλει» ανέφερε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου με τον Μάκη Βορίδη να συμπληρώνει: “Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος περιεχομένου ειδικά σε τέτοιου είδους εκπομπές. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος κι ένας αποτελευσματικός έλεγχος, ώστε αυτά τα άθλια πράγματα που εκστομίστηκαν από τον συγκεκριμένο, να μη βρίσκουν χώρο”


Φαίη Σκορδά: Τέλος το Big Brother από την εκπομπή μου

Η Φαίη Σκορδά ανακοίνωσε στην πρεμιέρα της εκπομπής της ότι δε θα προβάλει περιεχόμενο της εν λόγω εκπομπής, παρά τις αρχικές διαθέσεις της ίδιας και των συνεργατών της.
«Είχαμε σκοπό σαν εκπομπή να σχολιάζουμε και να παίζουμε όπως παίζουμε και άλλα προγράμματα άλλων σταθμών, MasterChef, GNTM. Σαφώς, από εδώ και πέρα, ενημερώνω και τους συνεργάτες, αυτό δεν θα γίνει από τη δική μας εκπομπή. Ό,τι έχει να κάνει με το Big Brother και το παιχνίδι που γίνεται μέσα στο σπίτι, τους ανθρώπους που συμμετέχουν, αυτά που λέει ο Μεγάλος Αδελφός, τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των παικτών, εμείς δεν θα έχουμε καμία σχέση και δεν θα κάνουμε καμία αναπαραγωγή και ανάμειξη σε όλο αυτό.
Είναι και προσωπική μου θέση, έχει ξανασυμβεί εδώ στην εκπομπή να πάρουμε τέτοια απόφαση και άλλες φορές. Θεωρώ ότι όποιος συμμετέχει σε όλο αυτό το παιχνίδι και τα πράγματα που τα αφήνουν έτσι τυχαία, είναι σαν να είναι συνένοχος».


Σηκώθηκε και έφυγε από πάνελ του ΣΚΑΪ διαμαρτυρόμενος για το Big Brother!


Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Αυγή» Ανδρέας Πετρόπουλος προχώρησε σε μία συμβολική κίνηση αποχωρώντας από το στούντιο, της εκπομπής του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, ως έκφραση διαμαρτυρίας για το χυδαίο σχόλιο στο Big Brother περί βιασμού.

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους παρουσιαστές Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, είπε ότι δεν θα μείνει στην εκπομπή «ως έμπρακτη διαμαρτυρία για την αναπαραγωγή της υποκουλοτύρας και του βιασμού που συμβαίνει από χθες».

 ΚΝΕ: Να σταματήσει να προβάλλεται ο τηλεοπτικός βούρκος

«Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσω του γνωστού τηλε-σκουπιδιού "Big Brother", "βιάζει" την ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Μετά τον ακραίο εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, την προβολή φασιστικών-ρατσιστικών αντιλήψεων και συμπεριφορών, την αναπαραγωγή στερεοτύπων και την εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής επιλογής, ο ΣΚΑΪ προβάλλει πλέον και επικίνδυνα, μισογυνικά σχόλια για εγκληματικές πράξεις, όπως ο βιασμός γυναικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, με αφορμή σχετικό σχόλιο παίκτη του παιχνιδιού.
 «Βούρκος το σύστημα της εκμετάλλευσης που καθαγιάζουν, βρωμερά απόνερα τα τηλεοπτικά τους προϊόντα! Εδώ και τώρα να σταματήσει να προβάλλεται το τηλε-σκουπίδι "Big Brother"! Δε θέλουμε να ζούμε σε χωματερή!» προσθέτει στο σχόλιό της η ΚΝΕ.