Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι οι συστημικές τράπεζες, ξεπούλαγαν όσο - όσο σε διεθνή funds, όχι μόνο τα «κόκκινα» ή προβληματικά δάνεια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και εξυπηρετούμενα, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους, να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Δεν ξέραμε όμως, ότι πωλούσαν και...
εξοφλημένα δάνεια.
Ο Εμμανουήλ Φυλλαδιτάκης, που είναι δάσκαλος στο επάγγελμα εξιστορεί στο σημερινό φύλλο της Πελοποννήσου την τραγελαφική κατάσταση που βίωσε πριν από λίγες ημέρες.
Καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να πληρώσει σε ξένο φαντ μια οφειλή η οποία, όχι μόνο δεν υφίστατο, αλλά είχε εξοφληθεί προγενέστερα και με αποδείξεις. Το έκανε γιατί, το ποσό ήταν ευτελές και δεν ήθελε να μπει σε περισσότερους μπελάδες. Αυτό όμως, δεν αναιρεί το γεγονός, ότι η υπόθεσή του, θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Οπως ισχυρίζεται με εγγραφα, η τράπεζα Eurobank τον ενημέρωσε το 2017 ότι, είχε, υπόλοιπο οφειλής από καταναλωτικό δάνειο που είχε πάρει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η οφειλή ήταν, ύψους ...41 λεπτών του ευρώ και η διάδοχος του ΤΤ, Eurobank τον καλούσε να την πληρώσει άμεσα.
Ο ίδιος δηλώνει άγνοια πως υπήρχε αυτή η οφειλή, αφού είχε δώσει στην τράπεζα πάγια εντολή εξόφλησης των δόσεων του δανείου του, από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας του.
Ωστόσο, πλήρωσε το ευτελές ποσό για να ξεμπλέξει, μετά όμως από τρία χρόνια, η οφειλή των 41 λεπτών, όχι μόνο δεν είχε διαγραφεί, αλλά, είχε επιβαρυνθεί με τόκους και προσαυξήσεις, φτάνοντας στο ποσό των 5,82 ευρώ, ενώ είχε πουληθεί και σε fund του Δουβλίνου της Ιρλανδίας.