Τις ευθύνες της κυβέρνησης επιχείρησε να αποποιηθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, υποστηρίζοντας ...
ότι δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων.
ότι δεν ευθύνεται το άνοιγμα του τουρισμού για την αύξηση των κρουσμάτων.
«Το 83% των κρουσμάτων είναι εγχώρια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επεσήμανε ότι δεν αποκρύπτονται στοιχεία όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων. Τα περισσότερα κρούσματα είναι εγχώρια και εμφανίστηκαν εξαιτίας της μη τήρησης των μέτρων και τα φαινόμενα συγχρωτισμού.
«Ευθύνεται ο τουρισμός για την άνοδο των κρουσμάτων; Όχι. Με το σύστημα των plf τα καταγεγραμμένα εισαγόμενα κρούσματα είναι 615 σε 319.000 ελέγχους από την 1η Ιουλίου σε εισόδους της χώρας από τις οποίες έχουν εισέλθει 2.597.000 άτομα», είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.
Ερωτηθείς, για την κατάσταση στην Αττική είπε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη, κανένα στατιστικό στοιχείο είτε σε προβολή είτε σε αλγόριθμο δεν δείχνει ότι πάμε για lockdown στην Αττική».
Για την Πάρο και την Αντίπαρο και τα παράπονα για τα μέτρα στην περιοχή, τόνισε: «Δεν κάνουμε διακρίσεις στις περιοχές.» Τα μέτρα λήφθηκαν συνολικά για να μην υπάρχει στοχοποίηση.
Επίσης, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις. «Οι όποιες δημοσιές αναφορές είναι παντελώς αβάσιμες.» Συμπλήρωσε, μάλιστα ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, καθώς τα κρούσματα είναι όλα απομονωμένα και η κατάσταση είναι υπό απολυτό έλεγχο.
Τέλος, είπε εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο, δεν εφησυχάζουμε όμως. Ειδικό πρωτόκολλο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες με τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρξει νέα προκήρυξη 400 θέσεων ιατρικού προσωπικού εκ των οποίων οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ.
Συνολικά, όπως είπε, από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί περισσότερες από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών.
«Δρομολογήσαμε παράλληλα τις απαιτούμενες διαδικασίες που εκκρεμούσαν έτσι ώστε να δρομολογηθούν μόνιμες προσλήψεις 942 γιατρών σε νοσοκομείο, 81 για τα νησιά 1209 νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια».
«Ενισχύσαμε τις δομές υγείας με προσωπικό, από τον Μάρτιο πάνω από 6.000 προσλήψεις υγειονομικών. 1.000 και πλέον μόνιμοι γιατροί διάφορων ειδικοτήτων. Αρχές Σεπτέμβρη 400 νέες θέσεις, οι μισές θα αφορούν τις ΜΕΘ. 1.650 επαγγελματίες νοσηλευτές και 600 νοσηλευτές δημόσιας υγείας. Σε ότι αφορά τις ΜΕΘ, παραλάβαμε τον Ιούλιο 557 κλίνες εντατικής θεραπείας, ένα χρόνο μετά είμαστε στις 901 λειτουργικές και θα φτάσουμε τις 1.200 ΜΕΘ. Αναπτύχθηκαν 1017 κλίνες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Εργαζόμαστε εντατικά στην υλοποίηση νέων κλινών σε ΜΕΘ, από τις δωρεές.Αυξάνουμε τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη την επικράτεια. Παραμένει ο αριθμός κλινών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τόσο των ύποπτων όσο και των επιβεβαιωμένων. Στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς», τόνισε από την πλευρά του ο ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή προμήθεια από την ΕΕ της ρεμντεσιβίρης. Η πτήση της καλύπτεται από πόρους της ΕΕ. Ήδη η χώρα έχει παραλάβει 178 φιαλίδια και υπάρχουν περίπου 85 σε νοσοκομεία. Έχουμε επάρκεια στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται. Για το εμβόλιο, η ΕΕ διαπραγματεύεται για την κοινή προμήθεια. Μας εξασφαλίζει την χρηματοδότηση του κόστους και έγκαιρη πρόσβαση στα εμβόλια. Αν όλα πάνε καλά οι πρώτες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στα τέλη του 2020», πρόσθεσε.
Στους 231 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό καθώς την τελευταία του πρωί άφησε ένας 63χρονος...τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Ο άτυχος 63χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» και ήταν παχύσαρκος.
Χθες, Δευτέρα, είχαν ανακοινωθεί δύο θάνατοι.