Latest News

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Ο Τζεφ Μπέζος έγινε πιο πλούσιος: Ξεπέρασε τα 200 δισ. η περιουσία του


Ο Τζεφ Μπέζος έγινε ο πρώτος, του οποίου η περιουσία ξεπέρασε το φράγμα των ...
200 δισ. δολαρίων!


Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Amazon, την οποία ίδρυσε ο Μπέζος το 1994, σημείωσαν κέρδη 1,2%, ωθώντας την περιουσία του Μπέζος σε άνοδο κατά 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, στο ποσό ρεκόρ των 199,7 δισ. δολαρίων.   

Το ρεκόρ έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφότου ο Μπέζος -που έχει μερίδιο 11,1% στην εταιρεία του 1,68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (κεφαλαιοποίηση αγοράς)- είδε την αξία της περιουσίας του να φτάνει στα 197,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

  Μάλιστα, εν μέσω πανδημίας οι μετοχές της Amazon κέρδισαν περισσότερο από 55%, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές. Η περιουσία του Μπέζος έχει αυξηθεί σχεδόν 86 δισεκατομμύρια δολάρια σε λιγότερο από 12 μήνες έχοντας «εκτοξευθεί» τους τελευταίους μήνες. 

Η περιουσία του ανέρχετο στα 114 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν μπήκε στη λίστα των πλουσιότερων Αμερικανών του Forbes 400 του 2019, για το οποίο είχαν χρησιμοποιηθεί δεδομένα από τις τιμές των μετοχών από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.   

Ο Μπέζος θα είχε ξεπεράσει το ποσό των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων από καιρό, αν δεν είχε χωρίσει από την σύζυγό του. Βάσει της συμφωνίας του διαζυγίου, τον περασμένο Ιούλιο η Μακένζι Σκοτ έλαβε το 25% των μετοχών του στην Amazon με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η δεύτερη πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη.   

Σύμφωνα με έρευνα του Forbes, ο Μπέζος έχει δωρίσει περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το 2018, το Ταμείο Bezos Day One έδωσε δωρεά 97,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε πάνω από είκοσι οργανισμούς που βοηθούν τις οικογένειες των αστέγων. Στις 14 Αυγούστου, έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδειξαν ότι ο Μπέζος έδωσε 2.941 μετοχές της Amazon -αξίας 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη τη στιγμή- σε έναν μη γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό.