Latest News

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Πύργος: Απίστευτη απάντηση του Δημάρχου Πειραιά: Δεν ξέρω, δεν απαντώ!

Μια απίστευτη απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο ερώτημα για το τελικό όφελος του Δήμου από το ετήσιο ενοίκιο του 1.010.000€ για παραχώρηση του Πύργου σε ιδιώτες...
μετά την καταβολή «άγνωστου» ποσού σε ΕΝΦΙΑ, σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, σε φόρο εισοδήματος και σε φόρο επένδυσης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αδυνατεί ν' απαντήσει, καθώς «μεταλλάσσεται» ο φόρος στη χώρα μας!

Το θέμα του Πύργου που "ξύπνησε μετά από 45 χρόνια και σχεδόν μονοπώλησε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην τελευταια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. 
Ειδικότερα, όπως ενημερώνει ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους" ( δημοτικοί/ές σύμβουλοι Μαρία Σταθάκη, Βάνα Μελά, Δημήτρης Γκερλές, Παναγιώτης Βουτυράκος, Παναγιώτης Αναστασάκος), 
"ο Δήμαρχος, με δική του πρωτοβουλία, ένιωσε την ανάγκη ν' απολογηθεί αποκλειστικά και μόνο για το ύφος του Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από τον Δήμο σε απάντηση του δικού μας για τα κόστη του Πύργου.
Ήταν εκνευρισμένος, είπε, από τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του «Πειραιάς για όλους» (Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου, Covid-19, προγράμματα για παιδιά με αυτισμό, πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου), ενώ επέρριψε την ευθύνη για τη «μετονομασία» της πλατείας Παπανδρέου σε «Λουξ» στους δύο υπαλλήλους που συνέταξαν τη σχετική ανακοίνωση. Γνωστή τακτική και συχνά επαναλαμβανόμενη από τη δημοτική αρχή, δηλαδή η αποποίηση και η μετακύλιση των ευθυνών ή των λαθών στις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των υπαλλήλων και της παράταξής μας.
Πάντως, στο ερώτημά για το τελικό όφελος του Δήμου από το ετήσιο ενοίκιο του 1.010.000€ μετά την καταβολή «άγνωστου» ποσού σε ΕΝΦΙΑ, σε συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, σε φόρο εισοδήματος και σε φόρο επένδυσης, ο κ. Μώραλης περιορίστηκε να διευκρινίσει ότι, καθώς ο φόρος στη χώρα μας «μεταλλάσσεται», αδυνατεί να απαντήσει. Υπεύθυνη, πράγματι, απάντηση υπεύθυνου δημάρχου".
@ Καλά είναι δυνατόν να λέει ο Δήμαρχος Πειραιά ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο φόρος σήμερα όταν ο ίδιος παραχωρεί τον Πύργο, για εμπορική εκμετάλλευση σε ιδιώτες; 
Δεν ξέρω/Δεν απαντώ!