Latest News

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πειραιάς: Στη φυλακή ο αρχηγός της "συμμορίας των 11"- Δήλωσε μυθομανής και νάρκισσος στην απολογία του!

Στη φυλακή οδηγείται ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας των εκβιαστών του Πειραιά, ο οποίος ...
κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.
 Ο φερόμενος αρχηγός στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και για να καταρρίψει τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία, ισχυρίστηκε ότι είναι μυθομανής και νάρκισσος.
«Παρατηρείται πως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ατόμου μου συνάδουν με αυτά ενός ατόμου με έντονη μυθομανία ή φανταστική ψευδολογία ως βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, δηλαδή ένα άτομο που επινοεί φανταστικά συμβάντα στην προσωπική μου ζωή», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ζητά και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη εκτιμώντας ότι θα διαγνωστεί με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Στον αέρα το κατηγορητήριο

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο είναι στον αέρα και στηρίζεται μόνο στις τηλεφωνικές συνομιλίες καθώς δεν υπάρχουν καταγγελίες για εκβιασμούς, δε βρέθηκαν ναρκωτικά και τα χρήματα που εντοπίστηκαν είναι λίγα για να δικαιολογούν ξέπλυμα.
Οι ισχυρισμοί του φερόμενου αρχηγού δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση του, ενώ αλλά τέσσερα φερόμενα μέλη της οργάνωσης που απολογήθηκαν σήμερα.

Ο αρχηγός της συμμορίας «έλυνε και έδενε» στις φυλακές

Η επιχείρηση όμως «Ξέρξης» της Ελληνικής Αστυνομίας  αποκάλυψε ότι ο φερόμενος ως Αρχηγός της συμμορίας, «έλυνε και έδενε» ακόμα και στις φυλακές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος Εκβιαστών, ο θηριώδης φερόμενος αρχηγός είχε δυνατότητα παρέμβασης και μέσα στις φυλακές. Μπορούσε να αλλάξει κελί η πτέρυγα σε κρατούμενο, να καθυστερήσει ή ακόμα και να ματαιώσει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή. Μπορούσε ακόμα να κανονίσει να περνάει καλά αλλά και να δίνει χρήματα. Και βέβαια οι δικοί του άνθρωποι μπορούσαν να ξυλοκοπήσουν κάποιον κρατούμενο.
«To διαβιβαστικό της υπόθεσης θα μπορούσε να αποτελεί μία πολύ ωραία έκθεση ιδεών. Ίσως μία έκθεση εκτιμήσεων ή ακόμα και ενδείξεων  τελέσεως κάποιων πράξεων. Σε καμία όμως περίπτωση δεν αποτελεί καταγραφή συγκεκριμένων  παράνομων  ενεργειών συνοδευόμενων με αποδείξεις Το κατηγορητήριο πολύ σύντομα θα αποδομηθεί» δήλωσε στο STAR ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος του 35χρονου φερόμενου ως «αρχηγού».

To «φιλετάρισμα» από τον αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού

Ο αρχηγός κατηγορείται ότι είχε «στρατολογήσει» ακόμα και αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού με τα αρχικά Λ.Α. 
Σε μια από τις συνομιλίες του μάλιστα με άλλο μέλος της συμμορίας  ανησυχεί για το αν έχει υποβάλει μήνυση εναντίον του ένας άντρας για το... «φιλετάρισμα» όπως λέει χαρακτηριστικά,  υπονοώντας τον σοβαρό τραυματισμό που προξένησε με μαχαίρι.
Το «δεξί χέρι» του φερόμενου ως αρχηγού, αστυνομικός εν ενεργεία, είχε αναλάβει την καθημερινή φύλαξη καφετέριας στο Αιγάλεω.
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για:
  • Παράβαση καθήκοντος 
  • Έκρηξη 
  • Εμπρησμό 
  • Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών 
  • Διακεκριμένη κλοπή 

Τα μέλη της συμμορίας μιλούσαν μέσω Viber και Messenger

Ο αστυνομικός όπως και τα άλλα μέλη της συμμορίας γνωρίζοντας ότι μπορεί να τους παρακολουθούν, συνεννοούνταν είτε πρόσωπο με πρόσωπο, είτε μέσω Viber Και Messenger. Οι πέντε κατηγορούμενοι  πέρασαν σήμερα το κατώφλι του ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν...