Latest News

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Τι δείχνουν δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις – Πώς βαθμολογούν του υπουργούς

Δύο νέες δημοσκοπήσεις  δίνουν ισχυρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι... του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%.
Δημοσκόπηση Interview για Βεργίνα Τηλεόραση
Στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.
Η βαθμολογία των υπουργών για την αποτελεσματικότητά τους
Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος  σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7,2, και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με βαθμολογία 7, στην τρίτη θέση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 6,7, και στη συνέχεια ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης (6,3) και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως (5,7), ενώ στις τελευταίες θέσεις εμφανίζονται ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας με βαθμολογία 5,6 και ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με 5,5.
Υπερ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο το 83%
Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (56,0%) έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό.
Δημοσκόπηση Alco για Open TV
Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η πρόθεση η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,9%, Ελληνική Λύση 3,4% και ΜέΡΑ 25 στο 2,4%.
Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.
Σημειώνεται ότι Η ΝΔ Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό υψηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιουλίου, λόγω υψηλής συσπείρωσης αλλά και γιατί υποδέχεται ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα, 1 στους 10 ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει πως μετακινείται προς την Νέα Δημοκρατία. Εισροές εμφανίζει η ΝΔ και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.
Ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως Πρωθυπουργό: Μητσοτάκης 48% – Τσίπρας 23%
Το 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 23 %. Το 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Αποτελεσματικότερος υπουργός ο Κικίλιας
Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Οι πολίτες είναι σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία.
Τέλος, η έλευση των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, με το το 89% να πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.