Latest News

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης που ρίχνει φως στην υπόθεση

Οι καταθέσεις της 34χρονης Ιωάννας και του συντρόφου της 35χρονης, που κατηγορείται για την αποτρόπαια επίθεση με βιτριόλι ...
στις 20 Μαΐου σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και ρίχνουν φως στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει ο το ρεπορτάζ ο 40χρονος σύντροφος της 35χρονης, για τον οποίο η ίδια νόμιζε ότι την απατά με το θύμα εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας στο Facebook περιέγραψε στις Αρχές πώς γνωρίστηκε με τη δράστιδα, καθώς και ποια ήταν η σχέση τους.
Συγκεκριμένα είπε στους αστυνομικούς ότι «Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της»
Ο διάλογος της 35χρονης με το ραδιοταξί
Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τον διάλογο της 35χρονης με την εταιρεία ραδιοταξί, η δράστις εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την κλήση από τηλεκάρτα, είπε ότι έχει βλάβη το κινητό της, κάλεσε το ταξί για την επόμενη μέρα και ζήτησε να το προπληρώσει.
Τι είπε για τη δράστιδα η Ιωάννα
Η άτυχη κοπέλα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε πως «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν μπόρεσα να συγκραστήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντίλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και μαλλιά. Ήταν αδύνατη και εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πιο κοντή από εμένα στο ύψος, αλλά εγώ φορούσα τακούνια περίπου 9 πόντους. Τα ρούχα της ήταν σκούρα και είχε μακρυμάνικο πανωφόρι, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Η ηλικία της μου φάνηκε 30-40 ετών… Τη στιγμή της επίθεσης η ποσότητα του υγρού που μου έριξε στο πρόσωπο ήταν πολύ μεγάλη. Και με μία μόνο κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο συμπέρανα ότι το δοχείο που είχε μέσα το υγρό είχε μεγάλο στόμιο».

Τι είπε η κατηγορούμενη για το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι

Σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη παραδέχτηκε ότι αγόρασε το βιτριόλι μέσω ίντερνετ, έναντι 4,5 ευρώ, αλλά όπως ισχυρίστηκε δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση. Επίσης σε ερώτηση σχετικά με την αγορά της περούκας, φέρεται να απάντησε πως τη φόρεσε επειδή δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και «την αγόρασα γιατί δεν μου άρεσε το χρώμα». Σε ερώτηση σχετικά με το πού βρισκόταν το πρωινό της επίθεσης φέρεται να απάντησε «Είχα πάει για να φτιάξω τα νύχια μου».
Ερωτηθείσα για τα ρούχα που φορούσε και αν ήταν τα ίδια με αυτά της γυναίκας που φέρεται να έκανε την επίθεση κι έχει καταγραφεί από τις κάμερες, φέρεται να είπε «Τέτοιες καμπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, το παντελόνι είχα χρόνια να το φορέσω, ενώ το σακίδιο, είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο».
Όταν ρωτήθηκε για τη σχέση της με το θύμα, η 35χρονη φέρεται να είπε πως γνώριζε την Ιωάννα μέσω μιας ξαδέρφης της, αλλά «δεν την ζήλευε». Σε ερώτηση για τον σύντροφό της, η φερόμενη ως δράστρια φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του χωρίς όμως να φοβάται ότι «τρίτο πρόσωπο» έχει μπει ανάμεσά τους.
«Ναι, ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» ήταν η απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση με βιτριόλι που δέθηκε η Ιωάννα.