Latest News

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η βιομηχανία του πορνό δίνει μαθήματα ασφαλούς σεξ στο Χόλιγουντ

Την ώρα που το Χόλιγουντ προσπαθεί να επανεκκινήσει την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών στην εποχή του κορωνοϊού, η βιομηχανία πορνό μπορεί να διδάξει...
τον τρόπο.  

 Η βιομηχανία πορνό στο Λος Άντζελες, ήδη από τη δεκαετία του 90 αναγκάστηκε να μάθει να ζει με κανόνες προστασίας προκειμένου, τότε να μπορέσει να υπάρξει με ασφάλεια, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του AIDS.

Τώρα χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα για να αναπτύξει πρωτόκολλα για την ψυχαγωγία ενηλίκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.   

«Όταν αρχίσαμε να μιλάμε για τον COVID, αισθανθήκαμε πολύ καλά προετοιμασμένοι γιατί έχουμε μια ολόκληρη ιστορία τεστ και ελέγχων εντός του κλάδου, καθώς και σύστημα για τον εντοπισμό επαφών, ακόμα και τον τερματισμό μιας παραγωγής», δήλωσε ο Mike Stabile, εκπρόσωπος του Free Speech Coalition, που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του σεξ στις ΗΠΑ.  

 «Είναι προφανώς ένας διαφορετικός τύπος ιού, ένας διαφορετικός τύπος απειλής, αλλά καταλάβαμε γενικά πώς θα λειτουργούσε και τι πρέπει να κάνουμε για να προστατευθούμε» πρόσθεσε. 

  Τα πρωτόκολλα θεσπίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αφού ένας ηθοποιός της βιομηχανίας πορνό βρέθηκε θετικός στον HIV και μόλυνε άλλους εργαζόμενους στον κλάδο.  

 Ο πορνοστάρ Sharon Mitchell, που είναι τώρα γιατρός, δημιούργησε ένα σύστημα γνωστό ως PASS (Performer Availability Scheduling Services), στο οποίο οι ηθοποιοί πορνό πρέπει να ελέγχονται για σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες κάθε 14 ημέρες. 

Τα αποτελέσματα εισάγονται σε μια βάση δεδομένων που ενημερώνει τους παραγωγούς και τους διευθυντές, ότι είναι καθαροί και διαθέσιμοι για εργασία.  

 «Αυτό που μας λέει η βάση δεδομένων είναι απλό: Είσαι καθαρός να δουλέψεις ή όχι» λέει ο Stabile.   

Υποστήριξε ακόμα ότι ο κορωνοϊός, ο οποίος μεταδίδεται πιο εύκολα, είναι ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα, αλλά η βιομηχανία του πορνό είναι ανοιχτή σε συνεργασία με τα mainstream στούντιο του Χόλιγουντ για να μοιραστεί την εμπειρία της.  

 «Οι προκλήσεις για το Χόλιγουντ και τον κλάδο της πορνογραφίας είναι διαφορετικές, αλλά στην πραγματικότητα, έχουμε ο καθένας πράγματα που μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο», δήλωσε ο Stabile.   

Τα στούντιο ταινιών του Χόλιγουντ, τα τηλεοπτικά δίκτυα και οι ομάδες που εκπροσωπούν ηθοποιούς και σκηνοθέτες έχουν προβληματιστεί για το πώς θα ξαναρχίσει η παραγωγή, προστατεύοντας ταυτόχρονα όλους, ηθοποιούς και τεχνικούς.   

Οι ιδέες, που είχαν για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας περιλαμβάνουν την απομόνωση όλων των ηθοποιών και του προσωπικού της παραγωγής, γιατρούς σε σετ, θερμομέτρηση κάθε 12 ώρες και αντικατάσταση σκηνών πλήθους, όπου χρειάζεται με εικόνες που θα δημιουργηθούν ψηφικά, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και πηγές του κλάδου.