Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), αναφέρει πως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών σε παγκόσμια κλίμακα, είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, γεγονός που...
συνέβη πριν από μια δεκαετία.Η ραγδαία μείωση του διοξειδίου του CO2
Πιο συγκεκριμένα, κατά 8% εκτιμάται πως θα μειωθούν οι εκπομπές CO2. Η μείωση αυτή θα είναι έξι φορές μεγαλύτερη από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ το 2009, τότε που η οικονομία κατακερματίστηκε από την χρηματοπιστωτική κρίση. Μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου για πρώτη φορά συναντάται τέτοιο φαινόμενο, το οποίο θα φέρει την διπλάσια μείωση των εκπομπών CO2.
Βέβαια το Πρακτορείο επισημαίνει πως η μείωση των εκπομπών δεν αρκεί για πανηγυρισμούς. Αφού οι επιστήμονες , είναι εκείνοι που προσδοκούν οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα να πέσουν επειγόντως, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει αποδυνάμωση της οικονομίας.
Το ρεκόρ της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας
Κατά 5% αναμένεται να μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας. Γεγονός το οποίο, θα σημάνει τη μεγαλύτερη πτώση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, με την ημερήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος να ισοδυναμεί με μια Κυριακή προ κορωνοϊού. Ο Οργανισμός αναφέρει πως μεταξύ της πτώσης των εταιριών ενέργειας, μόνο οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συγκρατούν ΄΄στέκονται στο ύψος τους΄΄.
Σε καλό δρόμο πάντως είναι οι πηγές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να κατακτήσουν το ποσοστό-ρεκόρ του 40% της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το 2020, τονίζει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ).
Με γνώμονα τα οικονομικά κίνητρα, πολλοί από τους παγκόσμιους ηγέτες στοχεύουν να προωθήσουν τις πράσινες βιομηχανίες του μέλλοντος.