Ζάρα Αμπίντ, η καλλονή που σκοτώθηκε στην αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν και την ξανασκοτώνουν τα τρολς του διαδικτύου... Επιτίθενται στους social λογαριασμούς της στο internet και την κατηγορούν ότι έζησε ανήθικη ζωή!
Η είδηση ότι βρισκόταν στην μοιραία πτήση άρχισε να διακινείται, στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύθηκαν εκατοντάδες σχόλια στα οποία αμφισβητούνταν η πίστη και προσήλωσή της στις ισλαμικές πρακτικές.
Οι λογαριασμοί της Ζάρα Αμπίντ στα κοινωνικά δίκτυα απενεργοποιήθηκαν μετά από σχόλια που της ασκούσαν κριτική για τα ρούχα και τον τρόπο ζωής της.
Κάποια από τα σχόλια μάλιστα υπονοούσαν ότι θα τιμωρηθεί στη μετά θάνατο ζωή για τις επιλογές της. Παράλληλα, φωτογραφίες της ίδιας με ρούχα που θεωρούνται αποκαλυπτικά στο Πακιστάν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο ως παράδειγμα της «αμαρτωλής» συμπεριφοράς της. Χρήστης του Twitter έγραψε χαρακτηριστικά ότι στον Αλλάχ δεν αρέσουν οι γυναίκες που δείχνουν τα μέρη του σώματός τους σε όλους και η jannat [παράδεισος] είναι μόνο για αγνούς άνδρες και αγνές γυναίκες.
Ψευδείς ειδήσεις ότι τελικά επιβίωσε
Το 28χρονο μοντέλο βρισκόταν στην πτήση της PIA που συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι την περασμένη Παρασκευή. Τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν κατονομαστεί, ωστόσο οι αρχές ανέφεραν ότι μόνο δύο άντρες επιβίωσαν της συντριβής.
Αρχικές αναφορές που σύμφωνα με τις οποίες η καλλονή επιβίωσε, οδήγησε τον αδερφό της να απευθύνει έκκληση να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Οι λογαριασμοί πλέον της Zάρα Αμπίντ στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι πλέον ορατοί, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές αν έχουν καταργηθεί.
Η Zάρα Αμπίντ συνεργάστηκε με μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες της πακιστανικής μόδας και τον Ιανουάριο κέρδισε το «Best Female Model» στα Hum Style Awards. Κορυφαίοι σχεδιαστές απέτισαν φόρο τιμής στον επαγγελματισμό και το στυλ της, ενώ αργότερα φέτος θα έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός.
Ο συντηρητισμός στο Πακιστάν
Όπως τονίζει το BBC, στη συντηρητική πακιστανική κοινωνία οι γυναίκες αναμένεται να είναι σεμνές και πολλές από εκείνες που εκτίθενται στη δημόσια σφαίρα υφίστανται ένα είδος ηθικής αστυνόμευσης στα κοινωνικά δίκτυα.
Όπως τονίζει το BBC, επιφανείς γυναίκες στο Πακιστάν μπορεί να βρεθούν δεχθούν διαδικτυακές απειλές για κακοποίηση, βιασμό ακόμα και θάνατο στο όνομα της ηθικής ή θρησκευτικής ευσέβειας.