Κάθε συζήτηση για εκλογές ή ανασχηματισμό απέκλεισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ...μιλώντας στο Star.
«Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές», είναι στα σχέδιά του, όπως είπε χαρακτηριστικά
«Τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, προειδοποίησε όμως ‘ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά.
«Πάμε σε λελογισμένη χαλάρωση των μέτρων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν».
Εξηγώντας την απόφασή του να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ακολούθησε τη γνώμη των ειδικών και όχι με τη δημοσκοπήσεις.
Από τον Ιανουάριο παρακολουθήσαμε την επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και αποκάλυψε ότι αμφιταλαντεύθηκε «γία μία ημέρα» για το lockdown.
«Το δεύτερο κύμα, εφόσον έρθει, θα είναι διαφορετικό», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί οι πολίτες είναι πολύ πιο εκπαιδευμένοι, γιατί το σύστημα υγείας είναι πιο έτοιμο και γιατί η πολιτεία θα μπορεί να παρεμβαίνει πιο «έξυπνα» και στοχευμένα, αν για παράδειγμα χρειαστεί να κάνουμε κάποιο νέο lockdown.
Παράλληλα, στο διάστημα αυτό «ασφαλίσαμε τα σύνορα της Ελλάδας, προστατεύσαμε τα σύνορα της Ευρώπης και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη φύλαξη των συνόρων και τις μεταναστευτικές ροές.»
Αμηχανία και... αντιφάσεις για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο
Αμήχανος και προβληματισμένος φάνηκε για το θέμα του Έβρου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στο STAR.
Εξάλλου, η αμηχανία τον οδήγησε σε ασυνταξίες, αλλά και σε αντιφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα: είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη του απάντηση είπε επί λέξει «δεν εκτιμώ ότι συνέβη τίποτα στον Έβρο» και στη δεύτερη επί του θέματος τοποθέτηση παραδέχθηκε ότι... «υπήρξε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο, γι’ αυτό έγινε το διάβημα», εξηγώντας ότι αυτό έγινε για να μην υπάρξει... ένταση.
Βεβαίως, όσοι έχουν ασχοληθεί ή παρακολουθήσει έντονα εξωτερική πολιτική, γνωρίζουν ότι διαβήματα «εκ των προτέρων» δεν γίνονται. Η εικόνα, άλλωστε, του αμήχανου και νευρικού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν αναφερόταν στο περίπλοκο σκηνικού του Έβρου ήταν αποκαλυπτική του προβληματισμού που επικρατεί στην κυβέρνηση για το θέμα, αλλά και για το πώς το διαχειρίστηκαν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη.
Μόλις χθες ο Νίκος Δένδιας είχα αφήσει αιχμές για τη διαχείριση του Υπ. Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, λέγοντας πως ο ίδιος "δεν είναι παρατηρητής της συνοριακής γραμμής".