Latest News

Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο λιβυκό πέλαγος, νότια της Κρήτης...
 το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 63 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.
Το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 9,1 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό νοτίως της Κρήτης, ενώ νέος σεισμός μεγέθους 4.8 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα.   

 Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, «ο σεισμός έγινε στο προωθημένο τμήμα των εφιππεύσεων του ελληνικού τόξου πάνω στην Αφρική».   

«Πρόκειται για ένα μέτωπο που δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά ευτυχώς αυτό το προωθημένο μέτωπο πάνω στο οποίο εκδηλώθηκε ο σεισμός, είναι μακριά από τη χέρσο, είναι πάνω από 80 χλμ. Μακριά από τη νότια ακτογραμμή της Κρήτης. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον χώρο. Έχει κι ένα μικρό βάθος, οπότε αποσβαίνεται γρήγορα μέσα στο υπέδαφος», εξήγησε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο CNN Greece.   

 Ο ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα νοτίως της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος. Λίγο αργότερα, στις 16:33 το μεσημέρι του Σαββάτου, ακολούθησε νέα δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της Άρβης σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.