Latest News

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 6 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Τις τελευταίες 24 ώρες δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα και μόλις 6 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε...
2.716. 

  Ο αριθμός των νεκρών παραμένει στους 151, ανακοίνωσε ο υποπτέραρχος Δήμητρης Χατζηγεωργίου μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε σήμερα τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.    

Όπως διευκρίνισε, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.   

Από τους ασθενείς, 30 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. 

  Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 67 ετών. Το 96,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.   

Από τα θύματα, 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

 Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη εβδομάδα, η ενημέρωση για τον κορωνοϊό δεν θα γίνεται καθημερινά αλλά κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ενώ τις υπόλοιπες ημέρες θα εκδίδεται γραπτή ανακοίνωση. Έκτακτες ενημερώσεις θα πραγματοποιούνται όποτε κρίνεται απαραίτητο.