Latest News

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Θρίλερ χωρίς τέλος με την υγεία του Κιμ Γιονγκ-ουν

Η Κίνα έστειλε ομάδα γιατρών και αξιωματούχων στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να ελέγξουν τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφορίων για την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη...
σύμφωνα με τον Guardian.  

 Μία αντιπροσωπεία με επικεφαλής ανώτερο μέλος του τμήματος διεθνούς συνεργασίας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος αναχώρησε από το Πεκίνο την Πέμπτη, τόνισαν στο Reuters δύο άτομα με γνώση της υπόθεσης που αρνήθηκαν να κατονομαστούν λόγω της ευαισθησίας του θέματος.   Κι ενώ η φημολογία για την υγεία του Κιμ Γιονγκ-ουν συνεχίζεται, Νότια Κορέα και η Κίνα υποβαθμίζουν όσα διακινούνται.    

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Daily NK, ιστοσελίδα της Σεούλ (που διαχειρίζονται κατά κύριο λόγο άνθρωποι που έχουν αυτομολήσει από τη Βόρεια Κορέα) επικαλούμενη ανώνυμη πηγή στη Βόρεια Κορέα, ανέφερε πως ο Κιμ ανάρρωνε μετά από επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου.   Αμερικανός αξιωματούχος, με απευθείας γνώση του ζητήματος, δήλωνε αργότερα στο CNN ότι η Ουάσινγκτον παρακολουθεί πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε «σοβαρό κίνδυνο», έπειτα από επέμβαση.   Κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόσο της Σεούλ όσο και του Πεκίνου αμφισβήτησαν, ωστόσο, δημοσιεύματα που έλεγαν πως η υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο μετά το χειρουργείο, με ανώτερα στελέτη της Νότιας Κορέας να επιμένουν πως δεν έχουν εντοπίσει δείγματα ασυνήθιστης δραστηριότητας στην άλλη πλευρά της κορεατικής χερσονήσου.  

 O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ επίσης υποβάθμισε ως «εσφαλμένες» τις πληροφορίες για την υγεία του Κιμ: «Πιστεύω ότι οι πληροφορίες αυτές ήταν εσφαλμένες. Πιστεύω ότι επρόκειτο για μια λανθασμένη πληροφορία του CNN», δήλωσε ο Τραμπ, αποφεύγοντας πάντως να πει αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ αμερικανικών και βορειοκορεατικών αξιωματούχων.   

Χθες, νοτιοκορεατική πηγή τόνισε στο Reuters πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίας της χώρας, ο Κιμ είναι ζωντανός και ενδέχεται να εμφανιστεί σύντομα.   

Η τελευταία εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν που κατέγραψαν τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας ήταν στις 11 Απριλίου. Στη γιορτή για την ημέρα γέννησης του Κιμ Ιλ Σουνγκ, την πιο σημαντική για τη Βόρεια Κορέα, δεν έγινε καμία επίσημη αναφορά στις κινήσεις του.