Latest News

Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Πάνω από 51.000 οι νεκροί -Πολιτείες αρχίζουν να ανοίγουν καταστήματα

Oι νεκροί στις ΗΠΑ από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν τους 51.000, την ώρα που...
κάποιες πολιτείες αρχίζουν ήδη τη χαλάρωση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, επιτρέποντας το άνοιγμα καταστημάτων.   

Από το βράδυ της Πέμπτης έως το βράδυ της Παρασκευής καταγράφηκαν 1.258 θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός των τελευταίων σχεδόν τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. 

Οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 51.017, στη χώρα που έχει τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.   

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί και τα περισσότερα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία ξεπερνούν τα 890.000, ενώ 96.000 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Την Πέμπτη είχε καταγραφεί ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς θανάτων στις ΗΠΑ, με 3.170 νεκρούς.   3 πολιτείες ανοίγουν καταστήματα   

Τρεις πολιτείες των ΗΠΑ επέτρεψαν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις να ανοίξουν. Μεταξύ άλλων, κομμωτήρια και σπα ανοίγουν στην Τζόρτζια και την Οκλαχόμα, ενώ εστιατόρια λειτουργούν ξανά στην Αλάσκα.  

 Οι κάτοικοι και των τριών πολιτειών έχουν κληθεί να συνεχίσουν να τηρούν τις αποστάσεις. Κάποιες περιοχές και πόλεις τους όμως έχουν επιλέξει να παραμείνουν σε καραντίνα. Η Τζόρτζια προχωρά πιο γρήγορα, καθώς άνοιξε χώρους για μπόουλινγκ, κομμωτήρια, σπα και άλλες επιχειρήσεις προσωπικής περιποίησης, ενώ από τη Δευτέρα ανοίγουν εστιατόρια και θέατρα.   

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ συνεχίζονται οι επικρίσεις για την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να διερευνηθεί αν μπορεί να αποτελέσει «θεραπεία» για τον κορωνοϊό η χορήγηση απολυμαντικών με ένεση. Ειδικοί καταδίκασαν τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, προειδοποιώντας ότι τα απολυμαντικά είναι επικίνδυνα. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η δήλωσή του ήταν σαρκαστική, αλλά οι αντιδράσεις συνεχίζονται.